PEC Zwolle Vrouwen opent seizoen met nederlaag in Amsterdam

PEC Zwolle Vrouwen is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. De formatie van de nieuwe oefenmeester Jim Brinkhof ging zondagmiddag met 5-1 onderuit bij Ajax Vrouwen. Hanna Huizenga luisterde haar debuut op met een prachtig doelpunt.

Tijink in vorm

PEC Zwolle Vrouwen was verre van compleet tijdens de seizoensouverture in de hoofdstad. Zo ontbraken Ilse Kemper, Nayomi Buikema, Zoë Zuidberg en Inske Weiman nog door hun recente deelname met Oranje O20 aan het WK in Colombia. Hanna Huizenga was er wel bij en de spits die afgelopen zomer overkwam van Fortuna Sittard Vrouwen liet zich meteen zien. Met een prachtig schot in de vijftiende minuut bezorgde ze haar ploeg een knappe voorsprong: 0-1. De vreugde was echter van korte duur, want twee minuten later zorgde Tiny Hoekstra alweer voor de gelijkmaker. Ajax Vrouwen was sterker in het eerste bedrijf en de 2-1 die volgde was dan ook geen verrassing. Een schot van Lotte Keukelaar werd nog knap gekeerd door de uitblinkende Inge Tijink, maar in de rebound kon Danique Tolhoek de bal van dichtbij binnenwerken. De spits van de Amsterdammers kreeg kort daarna ook een ideale kans om haar tweede treffer te maken vanaf de strafschopstip. Ze stuurde de bal richting de hoek, maar met een schitterende duik keerde Tijink de inzet.

Debutante

De tweede helft begon met een debutante aan Zwolse zijde: Vita van der Linden. Zij verving Mayke Linder, die in de kleedkamer achterbleef. De Blauwvingers gingen vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker. Alleen kwam Ajax Vrouwen ook na rust sterk uit de startblokken. De Amsterdamse ploeg kwam na tien minuten spelen in het tweede bedrijf op 3-1 dankzij een fraaie knal van Lily Yohannes. PEC Zwolle Vrouwen werd nog dreigend met een aantal uitbraken, maar die leverden geen kansen op. In het laatste kwart van de wedstrijd werd de schade nog wel wat groter toen Tolhoek en Nadine Noordam de score naar 5-1 tilden. Vervelend was ook het uitvallen van Tara te Wierik, die vlak na haar entree als invalster het veld weer moest verlaten met een knieblessure.

Scheidsrechter: Van der Helm