PEC Zwolle Vrouwen nipt ten onder in Amsterdam

PEC Zwolle Vrouwen heeft een goed optreden tegen Ajax Vrouwen niet weten af te sluiten met een prettig resultaat. De ploeg van trainer Olivier Amelink kwam in de slotfase knap terug van een 3-0 achterstand, maar de comeback werd net niet voltooid.

Geen vuist maken

Zoals verwacht trok Ajax Vrouwen snel het initiatief naar zich toe op een fris Sportpark de Toekomst. De thuisploeg zette het lichte overwicht in de twintigste minuut om in een voorsprong. Romée Leuchter ontsnapte aan de aandacht van de Zwolse defensie en de spits schoot de bal kalm binnen in de verre hoek. Een paar minuten later was zij ook verantwoordelijk voor de 2-0 toen PEC Zwolle Vrouwen de bal het strafschopgebied niet uit kreeg. Ondanks de achterstand maakten de Blauwvingers geen slechte indruk. Verdedigend oogde het zeer solide en aan de bal was het redelijk. De ploeg kon alleen geen vuist maken in en rondom het vijandelijke strafschopgebied. De enige mogelijkheid in het eerste bedrijf was voor Bo van Egmond, die haar schot uit de draai gepakt zag worden door Regina van Eijk.

Spanning terug

PEC Zwolle Vrouwen kwam met de beste intenties uit de kleedkamer voor de tweede helft, maar toch moest het na een paar minuten al de derde tegentreffer van de middag incasseren. Opnieuw was het Leuchter die de bal tegen de touwen schoot. Ajax Vrouwen nam vanaf dat moment wat gas terug en de Blauwvingers wisten juist een extra versnelling te vinden. Door invalster Sterre Kroezen werd de eer in ieder geval gered met een prachtig doelpunt. Ze zag keepster Van Eijk iets voor haar doel staan en de inzet die volgde vloog binnen. Kort hierna moest Kroezen het veld alweer verlaten met veel pijn. Een zware domper voor het elftal, maar in de eerste plaats voor haarzelf natuurlijk.

PEC Zwolle Vrouwen voelde dat de concentratie bij de tegenstander weg was en dat leidde zelfs nog tot een aansluitingstreffer toen Sherida Spitse de bal in eigen doel werkte. De Zwollenaren gingen in de blessuretijd nog fanatiek op jacht naar een sensationele gelijkmaker, maar die viel helaas niet.

Ajax Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 3-2 (2-0)