PEC Zwolle Vrouwen boekt derde zege op rij

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een klinkende 3-0 zege geboekt op ADO Den Haag Vrouwen. Het was alweer de derde zege op rij van de Blauwvingers in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Met deze drie punten staat de ploeg van trainer/coach Joran Pot in ieder geval tot zondag bovenaan.

Moeizaam

Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat PEC Zwolle Vrouwen met ruime cijfers ging winnen. Het spel was moeizaam en het creëren van grote kansen was lastig. Al kreeg aanvoerster Moïsa van Koot wel een mogelijkheid met een schot waarbij de bal tegen de paal aan kwam. Het was ook weer niet zo dat ADO Den Haag Vrouwen veel beter was, maar de bezoekers uit de Hofstad waren wel dreigender. Vooral Jaimy Ravensbergen kreeg een aantal goede kansen om de score te openen, maar keepster Moon Pondes lag telkens in de weg. De Zwolse doelvrouw was in vorm en keepte een ijzersterke wedstrijd.

Doelpunten

De rust deed PEC Zwolle Vrouwen goed. Want na drie minuten spelen in de tweede helft opende de thuisploeg de score. Na een snelle omschakeling wist Marushka van Olst de bal met succes in de verre hoek te mikken. Het aanwezige publiek hoefde daarna niet lang te wachten op een nieuw doelpunt. De thuisploeg kreeg in de 56e minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en Moïsa van Koot wist de bal prachtig binnen te schieten. Zo was er opeens een fijne 2-0 voorsprong. De spanning leek heel snel terug te komen in de wedstrijd toen Ravensbergen alleen op het Zwolse doel af kon, maar weer was het Pondes die wist te redden. Ook een hoogtepunt deze avond was het debuut van twee Amerikaanse speelsters in het shirt van PEC Zwolle Vrouwen. Karli White en Katie Murray werden door trainer/coach Joran Pot ingebracht. Het slotakkoord op deze mooie avond kwam van Evi Maatman. Ze vocht zich langs een tegenstandster en vervolgens bleef de spits ijzig kalm oog in oog met doelvrouw Barbara Lorsheyd: 3-0.

De volgende competitiewedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen is komende week op vrijdag 1 oktober. Dan reizen de Blauwvingers af naar Friesland voor het duel met sc Heerenveen Vrouwen. De aftrap op Sportpark Nieuwehorne is om 19.30 uur.

PEC Zwolle Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen: 3-0 (0-0).