PEC Zwolle verliest oefenduel van Horsens

PEC Zwolle verliest oefenduel van Horsens

PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag in Wijthmen met 1-2 verloren van AC Horsens. Zwolle kwam via Mohamed Oukhattou op 1-0, maar Marvin Egho en Sebastian Pingel beslisten het duel in Deens voordeel.

Bij PEC Zwolle ontbrak de zieke Thomas Lam, terwijl Thomas Buitink plaatsnam op de bank. De aanvaller ontbrak vrijdag op de training vanwege ziekte. PEC Zwolle begon overtuigend aan het duel waarin het vroeg druk zette. Dit leverde binnen het kwartier een 1-0 voorsprong op toen Ody Velanas de bal bij zijn tegenstander afsnoepte en Mohamed Oukhattou kon afronden. Velanas kreeg na een schitterende aanval over rechts waarin Oukhattou weer een hoofdrol had de kans op de tweede treffer, maar deze viel niet. Aan de overkant maakte AC Horsens gelijk via Marvin Egho: 1-1. Door een treffer van Sebatian Pingel ging de Deens ploeg, die al bijna aan de competitie begint, met een 1-2 voorsprong rusten. Zwolle kreeg echter nog wel twee kansen, waarbij de grootste voor Davy van den Berg was. De paal stond een doelpunt in de weg.


Na rust twee nieuwe namen bij PEC Zwolle: Dylan Ruward en Tolis Vellios. Precies op het uur werden er nog eens acht nieuwe spelers binnen de lijnen gebracht. Zwolle kwam in het restant van het duel te weinig in het buurt van het Deense doel, al werd nog wel eenmaal het aluminium geraakt. Zwolle gaf ook niets meer weg, maar kon tegen de oude ploeg van voormalig Blauwvinger Nicola Brock-Madsen, ook niet meer zorgen voor de gelijkmaker.


PEC Zwolle – AC Horsens: 1-2 (1-2).

Toeschouwers: 570

Scheidsrechter: Ruperti


Opstelling PEC Zwolle: Vermeer, Lutonda (46' Ruward), El Azzouzi (61' García Mac Nulty), Van den Berg (61' Gijselhart), Fichtinger (61' Bos), Fontana (61' El Allachi), Velanas (61' Reiziger), De Rooij (61' Buitink), Reijnders (61' Bobson), Van der Haar (61' Kroeze) en Oukhattou (46' Vellios).


Opstelling AC Horsens: Delač, Stanišić, Opondo, Ankersen, Kouassi, Hyseni, Pingel, Becher, Ekeroth, Madsen, Herdonsson.


Scoreverloop:

15’ Oukhattou 1-0

22’ Egho 1-1

32’ Pingel 1-2