PEC Zwolle te laat op stoom in Enschede

PEC Zwolle te laat op stoom in Enschede

PEC Zwolle heeft de uitwedstrijd bij FC Twente met 1-0 verloren. De Blauwvingers sneden vooral zichzelf voor rust in de vingers. Na rust veerde Zwolle op, maar kreeg het ondanks een aantal goede kansen niet de gewenste gelijkmaker op het scorebord.

PEC Zwolle begon in Enschede zonder de geschorste Yuta Nakayama, voor wie Sai van Wermeskerken speelde en de geblesseerde Oussama Darfalou. Daarom was er ook weer een basisplaats voor Kenneth Paal.


Persoonlijke fouten

Het was FC Twente dat in de eerste helft de lakens uitdeelde, maar dat kwam toch voornamelijk omdat PEC Zwolle het de Tukkers gemakkelijk maakte. De Zwollenaren maakten achterin de nodige fouten. Zo verspeelde Bram van Polen de bal en kon Virgil Misidjan vrij aanleggen, maar redde Kostas Lamprou. Ook Ricky van Wolfswinkel kreeg de bal even later niet binnen. Dat lukte Daan Rots in de 19e minuut wel. Thomas van den Belt liet zich te makkelijk aftroeven door Michel Vlap, waarna Rots uit de rug van Maikel van der Werff alle vrijheid genoot en kon scoren: 1-0. PEC Zwolle mocht blij zijn dat FC Twente in het restant van de eerste helft de score niet opvoerde. Rots kreeg daarvoor de grootste kans. Zelf kwam Zwolle niet verder dan een kopbal van Van Wermeskerken (over). Vlak voor rust raakte het Mustafa Saymak ook nog eens kwijt met een blessure, nadat de middenvelder in een duel met Lars Unnerstall door de doelman geraakt werd op zijn voet.


Zwolle recht de rug

PEC Zwolle begon veel feller aan de tweede helft. Dat leverden Van den Belt en Paal al vlot een gele kaart op, wat voor Van den Belt een schorsing betekent voor de IJsselderby. Dat gif bleek echter wel datgene wat PEC Zwolle net nodig had. Vanaf minuut zestig was het namelijk PEC Zwolle dat de baas was op het veld. Uit een hoekschop leek Van den Belt zelfs uit het niets de gelijkmaker binnen te koppen, maar Unnerstall had een zeer knappe redding in huis. Het was het begin van een hele sterke fase. Slobodan Tedic (naast) en Daishawn Redan (redding Unnerstall) hadden de gelijkmaker eveneens kunnen noteren. De druk van Zwolle hield aan, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Dat PEC Zwolle ook in de slotfase nog steeds aanspraak mocht maken op een punt, kwam ook doordat Twente verzaakte het duel te beslissen. Joshua Brenet kreeg na een solo een niet te missen kans, maar deed dat toch en ook Van Wolfswinkel en tot tweemaal toe Václav Černý kregen de tweede er niet in.


Ondanks deze missers bleek de ene goal van Rots voldoende voor de Tukkers. Door de nederlaag staat PEC Zwolle nog altijd op de laatste plaats. Op zondag 3 april wordt de competitie vervolgd met de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Om 12.15 uur wordt er dan afgetrapt.


FC Twente – PEC Zwolle: (1-0).

Toeschouwers: 28.000

Scheidsrechter: Van de Graaf

Gele kaarten: Van den Belt, Paal (PEC Zwolle)


Opstelling FC Twente: Unnerstall, Pröpper, Pleguezuelo, Smal, Misidjan (72’ Cerny), Van Wolfswinkel, Vlap (83’ Pierie), Zerrouki, Brenet, Bosch en Rots (72’ Limnios).


Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Paal, Saymak (44’ Kastaneer), Clement (59’ De Waal), Redan, Van den Belt (59’ Adzic), Anderson, Van der Werff (59’ Tedic), Van Wermeskerken (89’ Reijnders) en De Wit.


Scoreverloop:

19’ Rots 1-0

Divisiepartners