PEC Zwolle niet door in beker

PEC Zwolle is er dinsdagavond niet in geslaagd de achtste finales van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Op bezoek bij Fortuna Sittard verloren de Blauwvingers met 3-0.

Fortuna Sittard opende het duel met een twee kansen, maar Michael Zetterer trad ook tweemaal goed op. Via Rasmus Karjalainen leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar de Fin schoot vanuit kansrijke positie naast. Ook een voorzet van George Cox, die Gustavo Hamer simpel passeerde, wisten de Limburgers niet om te zetten in een doelpunt. De kansenregen werd uiteindelijk beloond. Na een aanval van achteruit werd Bassala Sambou bereikt. De Duitse aanvaller verschalkte zijn landgenoot van dichtbij: 1-0.

PEC Zwolle bleef het lastig houden met Fortuna Sittard, dat strak op de Blauwingers speelde. Zetterer moest halverwege de eerste helft opnieuw reddend optreden. Van dichtbij leek Mark Diemers de 2-0 te maken, maar de goalie van PEC Zwolle wist dit te voorkomen met een formidabele reflex. Vlak voor rust wist de ploeg van trainer Sjors Ultee alsnog de stand te verdubbelen. Aanvaller Karjalainen wist door de Zwolse verdediging te breken en zijn kans te benutten: 2-0.

PEC Zwolle kwam frivool uit de kleedkamer voor de tweede helft. Er waren kleine kansen voor invaller Reza Ghoochannejhad, die eerst zijn schot geblokt zag worden en de bal vervolgens in de handen van Azbe Jug kopte. Ook Lennart Thy was dichtbij de aansluitingstreffer. De spits van PEC Zwolle stuitte met een krachtige kopbal op de Sloveense keeper. PEC Zwolle bleef lastig tot kansen komen tegen Fortuna en kwam hierdoor niet tot een aansluitingstreffer in Limburg. Twintig minuten voor tijd was het over en sluiten voor de Zwollenaren. Na een vrije trap van Fortuna Sittard, gaf Diemers de bal strak voor. Lachman raakte bij het uitverdedigen de bal maar half en dusdanig dat deze via de lat achter Zetterer in het doel plofte: 3-0.

Voor PEC Zwolle staat er in 2019 nog één wedstrijd op het programma. Zaterdagavond om 19.45 uur neemt de ploeg van John Stegeman het in Eindhoven op tegen PSV.

Fortuna Sittard – PEC Zwolle: 3-0 (2-0).

Scheidsrechter: Bax

Gele kaarten: Dekker, Hamer, Van Crooij (PEC Zwolle), Cox, Smeets, Ultee en Carbonell (Fortuna Sittard)

Opstellingen

Fortuna Sittard: Jug, Passlack, Dammers (70. Angha), Ninaj, Cox (84. Essers), Smeets, Diemers, Tesfaldet, Ciss, Karjalainen (74. Carbonell) en Sambou.

PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Lam, Lachman, Paal, Dekker (40. Van Wermeskerken), Clement, Huiberts, Van Duinen (46. Ghoochannejhad), Thy en Van Crooij (80. Johnsen).

17. Sambou 1-0

43. Karjalainen 2-0

71. Lachman e.d. 3-0