PEC Zwolle brengt te weinig tegen NAC

PEC Zwolle brengt te weinig tegen NAC

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om het goede gevoel van voor de interlandperiode vast te houden. Het thuisduel tegen het stugge NAC Breda gaat, ondanks een doelpunt van Kaj de Rooij, met 1-2 verloren.

PEC Zwolle begon aardig aan het duel met NAC. In het eerste kwartier kreeg het twee aardige kansen om te scoren. De grootste was voor Younes Namli, die al koppend doelman Bielica aan het werk zette na een fraaie indraaiende voorzet van Jamiro Monteiro. Ook Davy van den Berg kwam in kansrijke positie, maar zijn schot ging hoog over.


Weinig kansen voor rust

Daarna werd het een eerste helft met weinig spektakel. PEC wilde wel, maar kwam moeilijk door de defensie van NAC heen. NAC raakte met een poging nog wel de bovenkant van de lat, terwijl Monteiro nog een afstandsschot net over het doel zag verdwijnen. Een mogelijke handsbal, met een strafschop voor PEC Zwolle als gevolg, werd door de VAR niet als zodanig beoordeeld.


Dubbele wissel

De rust was voor Johnny Jansen het sein om te gaan wisselen. Simon Graves en Filip Krastev werden gewisseld, Dylan Mbayo en Ody Velanas kwamen in het veld. Het leverde direct een aantal aardige kansen op. Velenas kon net niet bij een voorzet komen, terwijl Namli na een solo de bal net naast het doel zag verdwijnen. 


Hopen op punt

Niet lang daarna was het juist NAC dat op voorsprong kwam. Elias Már Ómarsson stond op de juiste plek om een voorzet van de net ingevallen Raul Paula binnen te werken: 0-1. Zwolle ging vol op jacht naar de gelijkmaker, maar het was juist NAC dat voor de 0-2 zorgde. Ómarsson maakte zijn tweede van de middag.


Ondanks die domper mocht PEC blijven hopen, invaller Kaj de Rooij maakte al snel de aansluitingstreffer. Maar die ene grote kans op de 2-2 bleef uit, waardoor PEC met lege handen achterbleef.


Zaterdag reist PEC Zwolle af naar Eindhoven voor het uitduel met PSV. De aftrap is om 18:45 uur.


PEC Zwolle – NAC Breda 1-2 (0-0).

Toeschouwers: 13.506

Scheidsrechter: Manschot

Gele kaarten: Kemper, Bielica (NAC Breda)


Opstellingen:

PEC Zwolle: Schendelaar, Floranus (78. Reijnders), Graves (46. Velanas), Mac Nulty, Van der Haar (65. Lutonda), El Azzouzi, Van den Berg (65. De Rooij), Monteiro, Namli, Vente, Krastev (46. Mbayo)


NAC Breda: Bielica, Kemper, Van den Berg, Leemans (65. Janošek), Ómarsson, Greiml, Kaied (53. Staring), Balard, Olstrup Jensen (83. Lucassen), Mol (53. Paula), Sauer (83. Kongolo)


Scoreverloop:

55. Ómarsson 0-1

78. Ómarsson 0-2

81. De Rooij 1-2