PEC Zwolle en NAC Breda scoren niet

De wedstrijd PEC Zwolle - NAC Breda heeft geen winnaar opgeleverd (0-0). Waar voor rust beide ploegen kansen kregen om wat aan de brilstand te doen, waren de kansen in het tweede bedrijf schaars.

In de openingsfase had PEC Zwolle het lastig met de gasten uit Breda. Mitchell te Vrede had een enorme kans binnen tien minuten, maar Diederik Boer, terug onder de lat, bleek een sta-in-de-weg. Ook op een kopbal later in de eerste helft had Boer een antwoord. Zwolle kwam daarna wat beter in de wedstrijd. Onder meer Vito van Crooij en Younes Namli probeerden het, maar NAC Breda-keeper Benjamin van Leer hield zijn doel schoon, ook toen Thomas Lam het in de blessuretijd van de eerste helft probeerde.

In de tweede helft had Zwolle meer een overwicht. Tot echt grote kansen leidde dit lange tijd niet. Wel bleef het daardoor lange tijd spannend. De Zwolse aanhang bleef hartverwarmend zingen voor de ploeg. Vito van Crooij was halverwege de tweede helft dichtbij, maar zag zijn poging voorlangs gaan. Aan de andere kant was er een grote kans voor Te Vrede, maar zijn volley ging over het Zwolse doel. Vijf minuten voor tijd was Mikhail Rosheuvel ook in de buurt van een doelpunt. Rosheuvel schoot, na invaller Sepp van den Berg te hebben uitgekapt, echter wild over het doel.

Dinsdag komt PEC Zwolle in actie voor de beker. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in Alkmaar tegen AZ.

PEC Zwolle – NAC Breda 0-0.

Toeschouwers: 13.242

Scheidsrechter: Van Boekel

Gele kaarten: Van Polen, Ehizibue (PEC Zwolle), Verschueren, Te Vrede (NAC Breda)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (77. Van de Berg), Lam, Bouy, Paal, Dekker (60. Elbers), Van Polen, Van Duinen, Namli, Flemming, Van Crooij

NAC Breda: Van Leer, Van Anholt, Mets, Koch, Klomp. Leigh, El Allouchi, Verschueren, Korte (80. Fernandes), Rosheuvel (88. Muhren), Te Vrede