PEC Update 9

PEC Update 9

Dit seizoen publiceren we als club regelmatig een update, waarin we onze achterban op de hoogte willen brengen van de recente ontwikkelingen binnen PEC Zwolle. We hechten er als club veel waarde aan om supporters, sponsoren en andere betrokkenen regelmatig te informeren over de voortgang en veranderingen die plaatsvinden. Aan het woord algemeen directeur Xander Czaikowski.

Zaterdag Almere City-thuis

Zaterdag spelen we na twee uitwedstrijden weer thuis tegen Almere City FC. Met een huidige achtste plaats zijn we hard op weg naar ons hoofddoel handhaving. Niet alleen de positie op de ranglijst en het aantal behaalde punten is positief, ook het spel wordt met de week herkenbaarder, waarbij de basis én bank van waarde zijn. Twee van onze winteraanwinsten hebben inmiddels hun debuut gemaakt. Kaj de Rooij debuteerde heel verdienstelijk tegen Sparta Rotterdam en Filip Krastev maakte in de IJsselderby zijn opwachting. Over hen straks meer. Over de IJsselderby gesproken; een groot compliment voor de prachtige sfeer bij het vertrek van de spelersbus zondagochtend. Dit was een geweldige stimulans voor de ploeg voordat zij vertrokken voor de derby. Inmiddels is de ploeg van Johnny Jansen al ongeslagen sinds 17 december en dat is heel knap met uitwedstrijden tegen Ajax, AZ, Sparta en Go Ahead, allemaal ploegen uit het linkerrijtje. Zaterdag is zoals gezegd Almere City de tegenstander, een ploeg die net als PEC Zwolle de titel promovendus draagt en het heel knap doet.


We kijken allemaal uit naar een hele mooie matchday morgen. Extra mooi daarbij is dat FEU Zwolle vandaag de terugkeer op de tribunes heeft bekendgemaakt. In de afgelopen weken zijn de gesprekken tussen club en FEU Zwolle vruchtbaar geweest. Deze gesprekken zullen we de komende periode continueren. Om de ploeg de volle steun te geven staan we vol achter de oproep van FEU Zwolle: draag vocaal bij aan de sfeer op de tribunes. Met volle tribunes en een fantastische sfeer gaan we voor de drie punten.

Blessures en nieuwkomers

Helaas was er de voorbije maand ook slecht nieuws. Zo zijn drie spelers langdurig uitgeschakeld: Ryan Thomas, Zico Buurmeester en Ferdy Druijf. Daar kwam afgelopen zondag een vierde speler bij met Nick Fichtinger. Een enorme tegenvaller voor in de eerste plaats de spelers zelf en ook voor het team. Wat wel positief is, is de manier waarop het team met deze tegenslagen omgaat. Het onderstreept maar weer eens hoe hecht deze groep is en dat is minstens zo belangrijk als het voetbaltechnische gedeelte. Omdat we van een aantal spelers wisten dat we ze lange tijd zouden moeten missen, hebben we ons ook geroerd op de transfermarkt. Met het aantrekken van Kaj de Rooij, Silvester van der Water en Filip Krastev hebben we er drie spelers bij die we in het restant van het seizoen nog keihard nodig zullen hebben. Bovendien is het ons vrij aardig gelukt om het spelersbudget te reduceren en toch competitief te blijven middels deze creatieve oplossingen. Voor Kaj is het extra mooi dat hij na een langdurige blessure bij ons weer wedstrijdfit is geworden en tegen Sparta zoals gezegd op verdienstelijke wijze zijn debuut heeft gemaakt. Ook Filip heeft inmiddels zijn eerste speelminuten achter de rug en ik weet zeker dat ook Silvester op zeer korte termijn zijn kwaliteiten kan tonen aan onze achterban.

Olivier Amelink naar Jong Oranje

Vorige week werd bekend dat Olivier Amelink PEC Zwolle Vrouwen na dit seizoen gaat verlaten voor een baan als bondscoach van de Jong Oranje Leeuwinnen. Olivier is pas bezig aan zijn tweede seizoen bij onze club, maar heeft daarin al veel bewerkstelligd. Speelsters beter maken als team en individu, het is iets wat Olivier sinds zijn komst naar Zwolle dagelijks aan het doen is. Een voetbaldier die leeft voor zijn vak en deze stap helemaal zelf verdiend heeft. Een enorme aderlating voor ons als club, maar tegelijkertijd ook een groot compliment. Want niet alleen speelsters worden bij ons beter gemaakt, ook trainers. En dat past bij PEC Zwolle als opleidingsclub. Dat heeft het verleden al uitgewezen en is vandaag de dag niet anders. Gelukkig maakt Olivier het seizoen in Zwolle af en gaat hij er alles aan doen om met zijn staf dit toch al mooie seizoen nóg meer kleur te geven.

Ticket Resale

Begin dit jaar zijn we bij PEC Zwolle gestart met Ticket Resale. Zodra een thuiswedstrijd in de verkoop gaat, kun je als seizoenkaarthouder via jouw account jouw ticket(s) aanbieden voor Ticket Resale. Heel handig als je bijvoorbeeld een keer verhinderd bent. Zelfs als je op het laatste moment niet naar de wedstrijd kan. Het aanbieden van jouw ticket is namelijk mogelijk tot 2 uur voor aanvang van de wedstrijd. Op deze manier kun je als seizoenkaarthouder jouw plek verkopen aan een andere supporter. Wordt jouw plek ook daadwerkelijk verkocht? Dan ontvang je 50% van de losse ticketprijs. Bovendien zorg je hiermee voor een voller stadion, want lege plekken hoeven op deze manier niet langer leeg te blijven. Tegen sc Heerenveen en Vitesse werd er al veel gebruik gemaakt van Ticket Resale en ook voor de wedstrijd van zaterdag is dat weer mogelijk. In de eerste twee thuiswedstrijden van dit jaar werd 98% van de aangeboden tickets ook daadwerkelijk verkocht. Een teken dat Ticket Resale een mooie toegevoegde waarde biedt voor onze seizoenkaarthouders en supporters die anders geen ticket zouden kunnen krijgen.

Graskeuring

Zoals overeengekomen in de overeenkomst ‘Europese afdracht en distributie,’ vindt, met ingang van het seizoen 2019-2020, een herverdeling plaats van een gedeelte van de Europese gelden van de Europees spelende clubs naar de clubs die zijn aangemerkt als club met een kwalitatief hoogwaardig natuur- of hybrideveld. Dit om clubs te stimuleren om op natuurgras te spelen, iets wat vanaf komend seizoen vanuit de licentievoorwaarden van de KNVB overigens ook een verplichting is. Het maximaal uit te keren bedrag is per club €318.182. Omdat PEC Zwolle dit seizoen vanuit de graskeuringen is aangemerkt als club met een kwalitatief hoogwaardig natuur- of hybrideveld en de eerste twee graskeuringen inmiddels een positieve uitkomst kennen, volgt een uitkering van €180.000. Dit is een 1e uitkering, aan het einde van het seizoen volgt nog een 2e uitkering.

Maatschappelijk

Ook zijn er mooie activiteiten te delen vanuit ons maatschappelijk hart Regio Zwolle United. Begin deze maand sloten de Community Champions hun maatschappelijke diensttijd (MDT) af bij PEC Zwolle/Regio Zwolle United. Gedurende zestien weken hebben deze jongeren gewerkt aan de beste versie van zichzelf op verschillende thema's (sport, sociaal, maatschappelijk en werk). Het traject werd afgesloten met een officieel MDT-certificaat voor op hun cv. Complimenten aan de deelnemers en ook aan het team en de partners die met veel toewijding aan dit project werken!


Proosten op het leven. Afgelopen woensdag vond de derde editie van OldStars Dates plaats. Ouderen beleefden een speciale avond in de skybox van het MAC3PARK stadion onder het genot van een heerlijk diner verzorgd door partner Lumen Hotel & Events. Nieuwe contacten opdoen, heerlijk dineren en bovenal een gezellige avond. Wie weet wat er uit het samenzijn nog voortkomt; een mooie vriendschap, een vonkje of het blijft bij een gezellige avond met elkaar. Het was hoe dan ook weer een erg mooie avond!

Nu op naar een prachtige wedstrijd morgen! Graag tot dan!

Groeten,

Xander Czaikowski