Oud PEC Zwolle behaalt tweede plaats in Denemarken

Oud PEC Zwolle behaalt tweede plaats in Denemarken

Oud PEC Zwolle heeft afgelopen weekend, op uitnodiging van voormalig PEC Zwolle-speler Jesper Rasmussen, een toernooi gespeeld in Denemarken. Op het Friendships Toernooi in de Deense stad Køge eindigden de Zwollenaren op de tweede plaats.

De selectie kwam vrijdag, na een busreis van negen uur, rond 16.00 uur aan op plaats van bestemming. PEC Zwolle opende het toernooi die avond al met de wedstrijd tegen Vélez Málaga uit Spanje. Na het horen van de volksliederen, volgde om 18.00 uur de aftrap. De wedstrijd tegen de Spaanse opponent, die met een jonger elftal op de proppen kwam, werd met 6-1 verloren.


Op zaterdag volgden de wedstrijden tegen HB Køge en Toronto West Rouge. De eerste wedstrijd, tegen het organiserende team, werd met 4-4 gelijkgespeeld. Achter de daaropvolgende wedstrijd tegen de Canadese opponent stond nog lange tijd een vraagteken door opgelopen blessures aan de kant van Oud PEC Zwolle.


Mede dankzij de vriendschappen die in de voorgaande uren werden opgedaan, kon de derde en laatste wedstrijd toch gespeeld worden. De Spanjaard Diego en de Deen Henning speelden als gastspelers met Oud PEC Zwolle mee. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 winnend afgesloten, waardoor Oud PEC Zwolle op een tweede plek eindigde in Denemarken.


De selectie van Oud PEC Zwolle bestond onder meer uit Gerrit Visscher, Martin Koorn, Pascal Frederiks, Niklas Hof, Hans van Zuiden, Michel Westerbeek en Eddy Smook.


Sponsoren van Oud PEC Zwolle

VDK, Zalsman Communicatie, Craft, Van Guilik en Herwin Leusink. 

Onze partners

Matchday Pass (2020)