Opnieuw gelijkspel voor PEC Zwolle

In Venlo heeft PEC Zwolle zaterdagavond voor de zesde keer dit seizoen gelijkgespeeld. In een duel dat maar moeizaam op gang kwam, kwamen de Blauwvingers op achterstand en op voorsprong, maar moest het wederom met een punt genoegen nemen: 2-2.

Mistasten

Met Mike van Duinen voor de geblesseerd geraakte Slobodan Tedić begon PEC Zwolle aan de uitwedstrijd met VVV-Venlo. De basis van het thuisduel een week eerder met FC Utrecht was verder intact gelaten door trainer/coach John Stegeman. Japanner Yuta Nakayama testte als eerste doelman Thorsten Kirschbaum. Met het schot uit de tweede lijn had de sluitpost zichtbaar veel moeite, maar tot een vroeg doelpunt kwam het niet. Na twintig minuten beleefde Michael Zetterer een beroerde minuut. Waar de doelman eerst de bal zomaar in de voeten schoof van Georgios Giakoumakis en dit nog zonder ellende afliep, kon Zetterer even later een hoge bal niet klemvast krijgen waarna Jafar Arias profiteerde: 1-0.

Hoofdrol Pherai

Met andermaal een kopbal was Arias niet veel later dichtbij de tweede Venlose goal, maar dit keer ging zijn krachtige kopbal naast. Toch kwam PEC Zwolle nog voor rust tot scoren, al volgde op de treffer van Immanuel Pherai een lange VAR-check. Kenneth Paal zou de bal met de hand hebben beroerd alvorens hij zijn teamgenoot bediende, maar in Zeist kon dit niet worden bevestigd. Ook werd er nog gekeken of de bal van Paal niet van achter de doellijn gespeeld was, maar ook hierover kon geen duidelijk oordeel worden geveld waardoor Pherai zijn eerste treffer van het seizoen definitief had gemaakt. Vlak voor het rustsignaal was Pherai ineens de pechvogel. De middenvelder werd flink geraakt door Arjan Swinkels, maar arbiter Rob Dieperink zag er niets in. Het betekende wel het einde van de wedstrijd voor de doelpuntenmaker, die na rust vervangen werd door Jesper Drost.

Twee goals

Diezelfde Drost bracht PEC Zwolle bijna op voorsprong, nadat Kirschbaum moest lossen op een schot van Sai van Wermeskerken na een prima aanval. Toch kwam de voorsprong er halverwege de tweede helft wel toen Van Wermeskerken Van Duinen bediende: 2-2. In die fase had Zwolle zelfs de derde op de schoen maar Mustafa Saymak raakte via Kirschbaum de paal. Die misser kwam PEC Zwolle duur te staan, want een klein kwartier voor tijd maakte Georgios Giakoumakis gelijk. Dat de Griek daarbij vasthield aan het shirt van Lam, maakte de arbitrage en VAR niets uit. In de blessuretijd werd Lam zelfs nog met rood heengezonden. De verdediger werd bij een duel om de bal flink vastgehouden door Giakoumakis, probeerde zich los te rukken en sloeg daarbij op de arm van de VVV’er. Daardoor moest PEC Zwolle nog flink aan de bak om in de extra tijd niet nog de bietenbrug op te gaan. Twee hachelijke corners werden overleefd waarna het eindsignaal klonk.

VVV-Venlo – PEC Zwolle: 2-2 (1-1)