Olivier Amelink na dit seizoen naar Jong Oranje Leeuwinnen

Olivier Amelink na dit seizoen naar Jong Oranje Leeuwinnen

PEC Zwolle Vrouwen-trainer Olivier Amelink maakt na dit seizoen de overstap naar de KNVB. De 30-jarige oefenmeester die op dit moment bezig is aan zijn tweede seizoen met PEC Zwolle Vrouwen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, wordt de coach van Jong Oranje Leeuwinnen. Amelink baarde met zijn team in anderhalf jaar tijd opzien en dat bleef ook in Zeist niet onopgemerkt.

Manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, reageert op het aanstaande vertrek: ,,Voor Olivier is dit natuurlijk een geweldige kans, die we hem gunnen. Hij heeft hier in anderhalf jaar grote stappen gezet en maakt onze speelsters zichtbaar beter. Dat Olivier een keer een stap hogerop zou maken was voor mij geen verrassing. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we hem nu al kwijtraken, want iedereen binnen de club was heel tevreden over zijn functioneren. De komende periode gaan we gebruiken om een waardig opvolger voor Olivier te vinden.”


Olivier Amelink: ,,Laat ik vooropstellen dat ik PEC Zwolle ontzettend dankbaar ben voor de kans die ze mij in 2022 hebben geboden. Hoofdtrainer zijn bij deze club was en is nog steeds een enorm voorrecht. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, maar deze stap is op sportief vlak een hele mooie in mijn trainersloopbaan. Ik heb heel veel zin om de talentvolle lichting van Jong Oranje klaar te stomen voor het grote Oranje. Natuurlijk hebben we in Zwolle nog een half jaar voor de boeg en die periode wil ik op de best mogelijke manier afsluiten.”