Melayro Bogarde: ,,We weten wat ons te wachten staat."

Melayro Bogarde: ,,We weten wat ons te wachten staat."

Melayro Bogarde (20) maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van TSG 1899 Hoffenheim naar PEC Zwolle. Aankomende donderdagavond speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd tegen zijn oude club Feyenoord. Hij speelde er jarenlang in de jeugd, dus dit bekerduel heeft een speciaal tintje voor de verdediger die in Rotterdam geboren is.

Swift Boys, Feyenoord, TSG 1899 Hoffenheim en FC Groningen

,,Ik speelde eerst bij Swift Boys, dat is een club uit Rotterdam en heb daar gespeeld tot 2009. Toen ik 8 jaar was, werd ik gescout door Feyenoord. Het was volgens mij op een talentendag. Het is mij goed bevallen in de jeugd. Ik heb er gelukkig geen echte dieptepunten meegemaakt. Mijn hoogtepunten waren dat ik ben doorgeschoven van de O13 naar de O15. Ik en mijn team werden bijna elk jaar kampioen, dat is natuurlijk ook altijd leuk. Ik ben in 2018, toen ik in de O17 zat, naar TSG 1899 Hoffenheim gegaan. Ik was toen 16 jaar oud. Het heeft niet veel invloed gehad op mijn persoonlijke ontwikkeling. In het begin was het wennen, maar later voelde ik mij op mijn plek. Mijn familie kwam ook veel op bezoek. Hoogtepunt bij TSG 1899 Hoffenheim was natuurlijk mijn debuut. Die maakte ik in de Bundesliga op 30 mei 2020 onder Alfred Schreuder, ook nog eens in de basis. We wonnen met 1-0 uit bij FSV Mainz 05. Met mijn achttien jaar en twee dagen werd ik de jongste Nederlander ooit in de Duitse Bundesliga.

In mijn carrière heb ik veel dingen geleerd. Ik ben constanter geworden in mijn spel en ik heb mijn linkerbeen veel getraind. Fysiek ben ik ook sterker geworden, vooral in Duitsland. Begin 2022 werd ik verhuurd aan FC Groningen. Daar speelde ik acht officiële wedstrijden.”

PEC Zwolle

,,Het is mijn eerste seizoen hier, maar het bevalt me goed in Zwolle. De stad is leuk en ik heb een eigen huis hier. Ik ben goed opgevangen door de jongens en de staf. Met de overstap naar PEC Zwolle hoop ik meer minuten te maken. Ik kende de trainer al goed en hij gaf mij direct een goed gevoel, dus dat was ook een reden waarom ik naar PEC Zwolle wilde. Na een half jaar kan ik concluderen dat het een goede stap is geweest. Er zit weinig verschil in de manier van trainen van TSG 1899 Hoffenheim en PEC Zwolle. Misschien is het bij PEC Zwolle nog wel zwaarder dan daar. Ze hebben allebei een leuke ploeg met goede spelers, dus daar zit geen verschil in. Ik heb mij in de eerste seizoenhelft goed ontwikkeld. Ik hoopte op meer minuten, maar ik hoop die in de tweede seizoenshelft alsnog te maken. Ik wil bij PEC Zwolle promoveren naar de Eredivisie en het liefst kampioen worden, dat is mijn doelstelling.’’

De bekerwedstrijd tegen Feyenoord

,,Ik heb een leuke periode bij Feyenoord gehad. Ik heb in de jeugd van Feyenoord samengespeeld met onder anderen Sven Zitman en Crysencio Summerville. Sven speelt nu ook hier, dus dat is leuk. Crysencio is speler bij Leeds United in Engeland. Ik heb nog steeds contact met hem. Ik vind het zeker speciaal om tegen mijn oude club te spelen. Als kleine jongen was het een droom om in De Kuip te spelen. Een paar spelers van Feyenoord ken ik persoonlijk. Zo heb ik bij Jong Oranje met Quinten Timber en Lutsharel Geertruida gespeeld. Ik hoop op een stunt, maar verwacht een zware wedstrijd in De Kuip. We moeten van goeden huize komen om daar te winnen. We weten wat ons te wachten staat. Ik weet nog niet of ik in de basis begin, maar ik hoop wel op speelminuten.”