Matchfacts PEC Zwolle - Heracles

Matchfacts PEC Zwolle - Heracles

Voor iedere wedstrijd duiken we de boeken in op zoek naar interessante statistieken of bijzondere wetenswaardigheden. Lees hier de matchfacts voor PEC Zwolle – Heracles Almelo. De aftrap is zaterdagavond om 20.00 uur

Oefenduel

In de voorbereiding op dit seizoen oefenden beide ploegen een week voor de competitie begon in Almelo tegen elkaar. Dat duel eindigde in 3-1 voor de thuisploeg. Voor Zwolle scoorde Mustafa Saymak.


In balans

Acht keer eerder stonden PEC Zwolle en Heracles Almelo in de Eredivisie tegenover elkaar. De balans is precies in evenwicht: twee keer winst, twee keer verlies en vier keer gelijk. De meest recente ontmoeting vorig seizoen eindigde in 2-2.


Buitenshuis

Heracles Almelo is dit seizoen vooral in eigen huis ijzersterk. Buiten Almelo werd er nog niet gewonnen.


Verslikt

Net als PEC Zwolle heeft ook Heracles Almelo zich dit seizoen al verslikt in duels tegen promovendi N.E.C. Nijmegen en Go Ahead Eagles. Net als PEC Zwolle verloor ook Heracles met 1-0 van de Nijmegenaren. Afgelopen weekend ging het mis in Deventer (4-2). Overigens verloor Heracles ook al van de derde en laatste promovendus, SC Cambuur (2-1).


Druk programma

Net als PEC Zwolle speelt ook Heracles komende week voor de TOTO KNVB Beker. Waar PEC Zwolle De Graafschap ontvangt, moeten de Almeloërs op bezoek bij ASWH. Vier dagen later komt Ajax op bezoek waarna de derby met FC Twente op de rol staat.


Jesper Drost

Jesper Drost speelde vorig seizoen nog voor PEC Zwolle en heeft ook een verleden bij Heracles Almelo. Drost is bovendien de meest recente speler die voor beide clubs doelpunten scoorde.


Van Bruns tot Ouédraogo

Naast Drost zijn er in het verleden meerdere spelers geweest die voor beide clubs speelden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Ben Rienstra, Bart Schenkeveld, Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani, Denni Avdić, Alexander Bannink, Richard Roelofsen, Rahim Ouédraogo en Bert Zuurman.


Koop nog gauw je kaartje

Heb je nog geen kaartje, maar wil je er vanavond wel bij zijn? Sla dan hier je slag.