Matchfacts PEC Zwolle - FC Twente

Matchfacts PEC Zwolle - FC Twente

Voor iedere wedstrijd duiken we de boeken op zoek naar interessante statistieken en andere noemenswaardige feitjes. Hieronder de matchfacts voor PEC Zwolle – FC Twente.

Achttien keer

In de Eredivisie stond deze wedstrijd achttien keer eerder op de rol. PEC Zwolle won vijfmaal, FC Twente zes keer. De overige zeven edities leverden geen winnaar op.


23 goals

Ondanks dat PEC Zwolle thuis één keer minder won dan Twente, scoorde het wel meer: 23 om 20.


Matchwinner Misidjan

Vorig seizoen won PEC Zwolle thuis met 1-0 van de ploeg van trainer/coach Ron Jans. Virgil Misidjan zorgde voor het enige doelpunt. Die speler staat dit seizoen onder contract in Enschede.


Lukoki

Niet alleen Misidjan is dit seizoen nieuw bij Twente en heeft een verleden in Zwolle. Datzelfde geldt voor Jody Lukoki, die in 2014 naar Zwolle kwam. Lukoki raakte bij FC Twente echter al vroeg geblesseerd aan zijn kruisband.


Schreuder haalt Mokotjo

In de zomer van 2014 haalde toenmalig FC Twente-trainer Alfred Schreuder (de broer van huidig Zwolle-trainer Dick) Kamohelo Mokotjo naar Enschede. De toen 23-jarige Zuid Afrikaan had ruim een seizoen in Zwolle gespeeld en de KNVB Beker gewonnen. Een week na het eveneens winnen van de Johan Cruijff Schaal vertrok Mokotjo naar de Grolsch Veste. In Zwolle kwam Mokotjo tot 26 competitiewedstrijden en twee doelpunten.


Drie treffers

Drie spelers scoorden deze eeuw in onderlinge duels tussen beide ploegen drie keer. Allen deden dat in het shirt van FC Twente. Dat waren Luc Castaignos, Hakim Ziyech en Dusan Tadic.


Bekeravond

Niet alleen in 2015, toen PEC Zwolle in de halve finale na strafschoppen van FC Twente won en voor het tweede jaar op rij de bekerfinale haalde, stonden beide ploegen tegenover elkaar in de beker. Ook in het seizoen 2010/2011 troffen Zwolle en Twente elkaar. In de vierde ronde verloor PEC Zwolle na strafschoppen. Alleen Frank Olijve scoorde niet vanaf de stip.


Bekervervolg

Het kan zomaar zijn dat PEC Zwolle en FC Twente na de jaarwisseling elkaar opnieuw treffen in de beker. Beide ploegen stootten afgelopen week door. Zwolle versloeg MVV en Twente Feyenoord. Met ook Go Ahead Eagles nog in de beker, is de kans op een Overijssels treffen bovendien nog een stukje groter. Alleen Heracles Almelo doet niet meer mee, dat verloor van AZ.

 

Meer PEC Zwolle - FC Twente

Wil je meer lezen over de wedstrijd van zaterdagavond? Klik dan hier voor het programmaboekje.