Matchfacts Feyenoord - PEC Zwolle

Matchfacts Feyenoord - PEC Zwolle

Zondagmiddag om 14.30 uur speelt PEC Zwolle de uitwedstrijd bij Feyenoord. Normaliter een weerzien tussen Art Langeler en Arne Slot, maar na het vertrek van eerstgenoemde zal dat niet het geval zijn. Dick Schreuder zal debuteren als hoofdtrainer en doet dat in een leeg stadion. Alle feitjes en andere wetenswaardigheden op een rijtje.

Eerste keer

Zondag staat Dick Schreuder voor de eerste keer als hoofdtrainer van PEC Zwolle langs de lijn. Het is voor de 50-jarige oefenmeester bovendien zijn eerste duel als hoofdtrainer in het betaalde voetbal.


Tweede keer

Voor PEC Zwolle is het zondag de eerste ontmoeting dit seizoen met Feyenoord, maar als assistent-trainer van Vitesse ontving Schreuder de Rotterdammers al in het Gelredome. Op 3 oktober boekte Vitesse na een heet potje voetbal een 2-1 overwinning. Matúš Bero en Thomas Buitink kregen in de blessuretijd, die bijna een kwartier duurde, nog de rode kaart voorgehouden.


Scoren in De Kuip

In de bekerfinale van 2014 tegen Ajax had PEC Zwolle er geen moeite mee; scoren! Maar liefst vijf keer werd het net gevonden, maar tegen Feyenoord is het sinds de promotie in 2012 nog niet gelukt om te scoren in Rotterdam. Ieder seizoen won Feyenoord zonder tegengoal, op het seizoen 2017-2018 na (toen 0-0). Ook wonnen de Rotterdammers nog een keer in de beker van Zwolle zonder een tegengoal te hoeven incasseren.


Arne Slot

Hij speelde 266 duels in het blauw-wit van Zwolle en vond daarin 73 keer het net. Na een succesvolle periode als trainer/coach bij AZ, werd Arne Slot halverwege vorig seizoen door Feyenoord gepolst om daar aan de slag te gaan. Sinds dit seizoen is de geboren Bergentheimer eindverantwoordelijke in De Kuip.


PEC Zwolle O14

Trainer Slot begon zijn trainerscarrière waar hij zijn voetballoopbaan afsloot, in Zwolle. Als trainer van PEC Zwolle O14 maakte de oefenmeester zijn eerste stappen op het veld als trainer. Daarnaast vervulde Slot nog een rol binnen de scouting.


Lege Kuip

Net als alle andere stadions in Nederland de komende drie weken, zal De Kuip zondag leeg moeten blijven. Het is al de tweede keer deze week dat er in het stadion in Rotterdam geen publiek naar binnen mag. Dinsdagavond plaatste Oranje zich in een lege Kuip voor het WK van volgend jaar na een 2-0 zege op Noorwegen.

Eredivisie partners