Marushka van Olst zet noodgedwongen punt achter topsportcarrière

Marushka van Olst zet noodgedwongen punt achter topsportcarrière

Marushka van Olst stopt met voetballen. De 22-jarige aanvalster heeft die moeilijke beslissing donderdag kenbaar gemaakt aan haar club en teamgenoten. Een langslepende knieblessure is de reden dat de speelster na bijna vijf seizoenen bij PEC Zwolle Vrouwen noodgedwongen moet stoppen.

Van Olst debuteerde in het seizoen 2019-2020, en liet direct zien talent te hebben. Al snel werd de speelster, toen nog onderdeel van Jong PEC Zwolle Vrouwen, overgeheveld naar de eerste selectie. Hier veroverde Van Olst al snel een basisplaats. Eind oktober 2022 ging het, nadat Van Olst in de jeugd al eens een zware knieblessure had opgelopen, voor de tweede keer mis in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord Vrouwen. Na een lange revalidatie maakte de aanvalster begin dit jaar haar rentree op het veld, maar hierop volgde weer een flinke tegenvaller.

Marushka van Olst: ,,Ik wil dolgraag profvoetbalster zijn en heb daar altijd alles voor gedaan en gelaten. Ook tijdens mijn twee lange revalidaties, waarin het niet alleen fysiek maar ook mentaal loodzwaar was, heb ik keihard gewerkt om weer terug te keren op het veld en te doen wat ik het leukste vind: voetballen. Met heel veel moeite zijn we tot de conclusie gekomen dat mijn knie de belasting van topsport niet meer aan kan. Vanaf nu zal ik deze tegenslag een plekje gaan geven om me daarna te gaan focussen op mijn maatschappelijke carrière. Ik wil graag mijn teamgenoten, de trainers waarmee ik gewerkt heb, de fijne mensen uit de medische staf, familie en natuurlijk de supporters van PEC Zwolle Vrouwen bedanken voor hun steun de voorbije jaren.”

Van Olst kwam in totaal tot 58 officiële duels waarin ze tot tien doelpunten kwam.