Licia Darnoud naar PEC Zwolle Vrouwen

Licia Darnoud naar PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft zich voor komend seizoen versterkt met de Apeldoornse Licia Darnoud. De verdedigster komt over van FC Twente en tekent voor twee jaar bij de Blauwvingers. Met de 20-jarige jeugdinternational in de selectie heeft trainer/coach Joran Pot zijn eerste versterking voor komend seizoen binnen.

Darnoud heeft net als Jassina Blom en Naomi Hilhorst gespeeld voor het eerste elftal van FC Twente. De 20-jarige speelster kwam in 2016 voor het eerst bij de selectie en zat vanaf de O15 bij diverse nationale jeugdelftallen. In de afgelopen jaren heeft Darnoud haar debuut mogen maken in de Champions League. Daarnaast werd zij in 2019 en dit seizoen kampioen van Nederland met de Tukkers. Het afgelopen seizoen kampte de talentvolle verdedigster met een enkelblessure waardoor ze het grootste deel van het kampioensjaar aan zich voorbij moest laten gaan.


Licia Darnoud: ,,Ik kijk er enorm naar uit om deze uitdaging aan te gaan bij PEC Zwolle Vrouwen. De eerste indrukken van de club zijn goed en ik kan niet wachten om met mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan. Sommige meiden ken ik nog uit mijn FC Twente tijd en het is leuk om elkaar nu weer tegen te komen. Samen met het team hoop ik er een mooi seizoen van te maken en de supporters bij de wedstrijden te zien.”


Sebastiaan Borgardijn technisch manager van PEC Zwolle Vrouwen: ,,Met Licia hebben we er weer een talentvolle speelster bij. Ze is pas 20, maar zit al jaren bij de eerste selectie van FC Twente en heeft zodoende ervaring met het spelen om het kampioenschap en Champions League. Ze kreeg een vervelende enkelblessure toen ze een basisplaats had en veel wedstrijden speelde. Nu zij praktisch weer topfit is, moet zij weer veel wedstrijden gaan spelen. Die kans is bij ons nu groter. Het zou voor beide daarom wel eens een mooie match kunnen worden.”


Eredivisie partners