Leerzaam bezoek Playing for Success aan DHL

Leerzaam bezoek Playing for Success aan DHL

Wekelijks vinden in het stadion van PEC Zwolle bijeenkomsten plaats voor kinderen die deelnemen aan het project Playing for Success. Tijdens het twaalfweeks programma worden er ook leuke én leerzame bezoeken gebracht aan andere locaties. Zo is een vast onderdeel van het programma een bezoek aan maatschappelijk partner DHL op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle.

DHL is sinds het seizoen 2022-2023 maatschappelijk partner van PEC Zwolle en Regio Zwolle United. Met een focus op de doelgroepen YoungStars (kinderen) en OldStars (ouderen) worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Onderdeel hiervan is dat alle kinderen van het project Playing for Success een 'werkbezoek' brengen aan DHL.


De medewerkers van DHL hadden voor de kinderen een leuk interactief programma samengesteld, waarbij de kinderen ook zelf de handen uit de mouwen mochten steken. Eerst werd middels een presentatie iets verteld over DHL; o.a. hoeveel pakketjes er wereldwijd elke dag worden verstuurd en met welke vervoersmiddelen dit allemaal wordt gedaan. Na de ‘petje op, petje af-quiz’ met leuke vragen over DHL en PEC Zwolle, werd het tijd om aan de slag te gaan.


De kinderen mochten een pakket maken voor zichzelf, voorzien van eigen naam en adres, met hierin een rugzak met geheime inhoud. Vervolgens in de grote bedrijfsloods je eigen pakket inscannen en op de band zetten. Hoe leuk is dat! Een pakketje aan jezelf sturen. Daarna ging het richting sorteerstation, waar de kinderen een medewerker mochten helpen met het sorteren van pakketten naar de verschillende distributiecentra in Nederland. Dit vonden ze geweldig om te doen.


Voor het laatste onderdeel van het programma stond buiten een chauffeur met een grote DHL-truck te wachten om de kinderen meer te vertellen over de gevaren van de ‘dode hoek’. Erg leerzaam voor de kinderen om te ervaren hoe belangrijk je plaats in het verkeer is. Door zelf achter het stuur te kruipen, zagen de kinderen hoe lastig het voor een chauffeur soms is om een fietser te zien, die zich verkeerd opstelt naast een vrachtwagen. Samen met zinvolle tips van de chauffeur draagt DHL op deze manier bij aan de verkeersveiligheid.


Na dit leuke ‘werkbezoek’ is het een dag later wachten op het aan zichzelf gestuurde pakket met de mooie verrassing van DHL. Spannend hoor!


Fotografie: Theo Smits


DHL Cares: samen voor een ander

Samen voor een ander Stichting DHL Cares verbindt. Medewerkers, partners en klanten. Vanuit de pijlers GoHelp, GoTeach en GoGreen heeft DHL eCommerce eigen vrijwilligersprojecten opgezet. Ook ondersteunt DHL maatschappelijke initiatieven van medewerkers en goededoelenorganisaties. Dit doet DHL door eigen mensen in te zetten, en door bij te dragen op logistiek, communicatief en financieel gebied. De helpende handen van medewerkers, klanten en partners máken DHL Cares. Daarom moedigt DHL iedereen aan om de krachten te bundelen en bij te dragen aan positieve verandering. Zo zorgen zij als bedrijf voor een betere wereld. 


Playing for Success

Playing for Success is een uniek programma waarbij de focus ligt op kinderen en jongeren van het primair-, voorgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. De deelnemers van het programma werken in een inspirerende omgeving als het stadion van PEC Zwolle en het Landstede Sportcentrum aan hun sociaal-emotionele vaardigheden. Het programma helpt hen in twaalf weken (meer) zelfvertrouwen op te bouwen en successen te ervaren.