Klinkende zege PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft in de tweede ronde van de Eredivisie Cup uitstekende zaken gedaan. Het team van trainer/coach Joran Pot versloeg in eigen huis ADO Den Haag Vrouwen met 3-0. Met diezelfde cijfers werd twee weken geleden voor de competitie nog verloren van de tegenstander uit Zuid-Holland.

Openingstreffer

PEC Zwolle Vrouwen kwam scherp uit de kleedkamer. Dat leidde binnen een minuut al tot een aardige kans voor Naomi Hilhorst. Ze dribbelde naar het midden van het veld, waarna ze de bal net naast het doel van ADO Den Haag Vrouwen schoot. Naarmate de eerste helft vorderde kregen de bezoekers steeds meer grip op de wedstrijd. Na dertien minuten spelen kreeg ADO-speelster Jaimy Ravensbergen een grote mogelijkheid. Op het moment dat ze wilde schieten greep Kely Pruim echter uitstekend in. Na ongeveer een half uur spelen werd de thuisploeg weer wat feller en meteen ontstond er gevaar. Eerst kwam Jassina Blom een teenlengte tekort om een voorzet va Hilhorst om te zetten in een doelpunt. Niet lang daarna belandde een vrije trap van de Belgische aanvalster op de lat. In de 33e minuut was het dan toch raak voor Blom. Zij was het meest attent in het strafschopgebied en met een hard schot passeerde zij keepster Barbara Lorsheyd: 1-0.

Sterk na rust

Vlak na rust sloeg PEC Zwolle Vrouwen opnieuw toe. De bal bleef na een corner hangen in het strafschopgebied en opnieuw was het Blom die Lorsheyd kansloos liet: 2-0. Dit doelpunt bleek de aanzet tot een sterke tweede helft van de Blauwvingers. Blom was een aantal keer dichtbij een hattrick, maar zij wist niet voor een derde keer te scoren. Maud Asbroek zag een goed afstandsschot gekeerd worden door Lorsheyd. Aan de andere kant stond de defensie van de Zwollenaren erg sterk. ADO Den Haag Vrouwen ging vol op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de ploeg uit de Hofstad wist geen grote kansen te creëren en kwam dan ook niet tot scoren. Het slotakkoord was voor Jill Diekman. Zij zorgde met haar eerste treffer in de hoofdmacht voor een 3-0 eindstand.

Volgende week vrijdag (11 december) speelt PEC Zwolle Vrouwen haar laatste wedstrijd van 2020. Dan wacht op eigen veld de Overijsselse clash met FC Twente Vrouwen in de Vrouwen Eredivisie. De aftrap op Sportpark Be Quick´28 is om 19.30 uur.

PEC Zwolle Vrouwen-ADO Den Haag Vrouwen: 3-0 (1-0).