Jubileumfeest Regio Zwolle United vol hoogtepunten

Jubileumfeest Regio Zwolle United vol hoogtepunten

Op vrijdagavond vond het jubileumfeest plaats ter ere van het tienjarig bestaan van Regio Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle. Een goed netwerk genoot van een inspirerend programma, een heerlijk diner en de vermakelijke wedstrijd PEC Zwolle – AZ. Hoogtepunten van de avond waren de benoeming van bestuurslid Rob van Kessel tot erelid, de lancering van het nieuwe project ‘Leesfit’, de presentatie van het jaarverslag en de vernieuwde website van Regio Zwolle United.

Meer dan honderd partners en relaties verzamelden zich in het Event Center, waar ze werden verwelkomd door dagvoorzitter Emmelien Regeling. De gasten kregen een vol programma en een heerlijk diner voorgeschoteld. Het diner werd verzorgd door maatschappelijk partner Lumen Hotel & Events. Aansluitend keken de gasten vanuit de skybox van Clubhuis Regio Zwolle naar de wedstrijd PEC Zwolle – AZ, die ondanks een spannende strijd eindigde in een 1-2 voor de bezoekers. Een uitgebreid verslag en fotoreportage van de avond vindt u hieronder.

Een warm welkom

Na de opening door Emmelien Regeling werd een videoboodschap van hoofdtrainer Johnny Jansen getoond, waarin hij de partners bedankte voor hun maatschappelijke betrokkenheid. Dit werd kracht bijgezet door het welkom van Eilt Staal (directeur Regio Zwolle United). Hij bedankte alle gasten voor hun maatschappelijke betrokkenheid. Alle gasten ontvingen daarbij een unieke pin met het logo van Regio Zwolle United. Ook volgde de presentatie van het jaarverslag en de lancering van de nieuwe website van Regio Zwolle United, die zijn gerealiseerd in samenwerking met maatschappelijk partners Advice en Veldhuis Media.

 

Tot verrassing van het team van Regio Zwolle United, overhandigde Xander Czaikowski (algemeen directeur van PEC Zwolle) een ingelijst shirt met de tekst ‘10 jaar meer dan voetbal’. De spelers van PEC Zwolle betraden die avond in deze speciale shirts het veld om de maatschappelijke waarde van PEC Zwolle extra kracht bij te zetten. Ook werd er een cheque uitgereikt, waarmee de club samen met Regio Zwolle United honderd kinderen een bijzondere ervaring gaat bezorgen, onder het motto ‘De magie van PEC’.

 

Dit gedeelte werd afgesloten met een videoboodschap van twee deelnemers van PEC Zwolle OldStars, een van de maatschappelijke projecten van de stichting.

De maatschappelijke waarde van sport

Jan de Jong (directeur Eredivisie CV) gaf een toelichting op de maatschappelijke rol van sport, en in het bijzonder die van voetbalclubs. Hij kwam met tal van voorbeelden uit zijn loopbaan. Hij voorzag daarbij PEC Zwolle en Regio Zwolle United van enkele adviezen, om de maatschappelijke impact verder te versterken. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de inzet van PEC Zwolle en Regio Zwolle United.

 

De woorden van Jan de Jong werden afgesloten met een speciale videoboodschap van de Mannen van Frion. De mannen zijn al meer dan twintig jaar nauw betrokken bij de club, als onderhoudsploeg van PEC Zwolle. Ook was er een boodschap van een speler van PEC kicks ASS, een voetbalproject voor kinderen met een autisme spectrum stoornis, waarin hij zijn dankbaarheid uitsprak en zijn ambitie deelde om PEC Zwolle ooit naar de Champions League-titel te schieten.

Lancering van het project Leesfit

Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland en Stichting Lezen & Schrijven) sprak met dagvoorzitter Emmelien over maatschappelijke functie van PEC Zwolle en het belang van leesvaardigheid van kinderen. Hij benadrukte dat leesproblemen vaak de oorzaak zijn van veel andere problemen, zowel bij kinderen als volwassenen. Daarbij riep hij de aanwezigen op om binnen hun eigen organisatie aandacht te hebben voor dit thema.

 

Deze uitdaging wordt onderstreept door Regio Zwolle United, bibliotheek Stadkamer, provincie Overijssel en Sportnetwerk Overijssel. Met een nieuw project ‘Leesfit’ worden komend half jaar minimaal 125 kinderen van drie tot vijf basisscholen (groep 5 en 6) gestimuleerd om meer te lezen. Kinderen worden geïnspireerd door een speciaal programma en een Leesfit-magazine, boordevol tips van spelers en speelsters. Asia Golunska (Provincie Overijssel), Anneloes Zomerdijk (Stadkamer) en Tomas Toma (Regio Zwolle United) gaven een toelichting op het thema en het projecten en tekenden daarna symbolisch de samenwerking.

Première mini-documentaire Community Champions

Tijdens het feest werd de première vertoond van een mini-documentaire over Community Champions, een programma voortkomend uit de ‘Maatschappelijke Diensttijd’ van de Rijksoverheid. Jaarlijks werken zo’n 80 jongeren in een zestienweeks programma aan hun persoonlijke ontwikkeling door sportactiviteiten, bedrijfsbezoeken en maatschappelijke bijdrages. In de documentaire worden twee jongeren gevolgd: Julia en Kostia. Hun verhaal is prachtig in beeld gebracht door maatschappelijk partner Time to Speak.

 

Een eervol slot

Het formele programma werd afgesloten door bestuursleden Klaas Feenstra, Arie Slob (Regio Zwolle United) en Meine Breemhaar (PEC Zwolle). Zij bedankten de partners voor hun aanwezigheid en hun steun. Klaas kondigde zijn vertrek als voorzitter aan en droeg het voorzitterschap over aan Arie Slob. Ook werd het team van Regio Zwolle United bedankt voor de organisatie van de avond.

 

Meine Breemhaar sprak namens het stichtingsbestuur van PEC Zwolle zijn dank uit aan Regio Zwolle United. Hij benoemde enkele voorbeelden van de stabiliserende functie van de stichting voor PEC Zwolle, bijvoorbeeld in de coronaperiode of bij de degradatie. De voorzitter van PEC Zwolle stond in het bijzonder stil bij Rob van Kessel, die na 10 jaar afzwaait als bestuurslid van Regio Zwolle United. Zijn inzet voor PEC Zwolle gaat ver terug. Hij werd geëerd met een erelidmaatschap van PEC Zwolle (lees hier meer).

Gezamenlijke afsluiting

Dagvoorzitter Emmelien sloot het programma af met een dankwoord aan de sprekers, partners en de organisatie, waarna de gasten genoten van een driegangendiner. Om 19.30 uur verplaatste het gezelschap zich naar de skybox van Clubhuis Regio Zwolle om de spelers van PEC Zwolle te zien opkomen in de speciale jubileumshirts. De wedstrijd eindigde in een spannende 1-2 overwinning voor AZ. De avond werd afgesloten met een gezellige derde helft.


Meer foto's van de avond vindt u via deze link.

 

Fotografie: Marco Slot