Simpele avond voor Jong PEC Zwolle

Simpele avond voor Jong PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen Jong Achilles '29 eenvoudig gewonnen. Mede door twee treffers van Maxim van der Meer werd het 5-0.

De eerste goede aanval van Jong PEC Zwolle leverde een dot van een kans op voor Maxim van der Meer. Giovanni Hiwat legde de bal terug op de aanvaller, die voor open doel over schoot. In de tegenstoot was het Jong Achilles '29 dat via Alper Yaldiz ook een flinke mogelijkheid kreeg, maar Mike Hauptmeijer wist de bal spectaculair uit het doel te ranselen. Ook had de doelman een antwoord op een poging van Kevin Schmidt.

Steff Kaptein opende na een krap half uur de score. Nadat de speler even daarvoor een flinke kans om zeep hielp, was het op aangeven van Destan Bajselmani wél raak: 1-0.


Van der Meer zette Jong PEC Zwolle na een minuut spelen in de tweede helft op 2-0. Een hoekschop werd met het hoofd geschampt, maar het volstond voor de tweede treffer van de avond. Vijf minuten later leek Van der Meer opnieuw doel te treffen, maar net als voor rust sprong de Zwollenaar onzorgvuldig om met zijn poging. Nick van Doorn hield na een uur Rogier Benschop van de 3-0 af, die zijn solo besloot met een hard schot op het lichaam van de goalie. De 3-0 kwam alsnog toen Bajselmani zichzelf ruimte verschafte om te schieten en dat schitterend deed. Stefan de Bert kopte daarna nog op de lat en Luis Giovanny Annett wist aan de overkant net als Van der Meer voor rust, voor open doel over te schieten.


Van der Meer zorgde een kwartier voor tijd na een mooie individuele actie voor de 4-0 en even later maakte Giovanni Hiwat de vijfde treffer voor de blauw-witten.


Jong PEC Zwolle – Jong Achilles '29 5-0 (1-0).

Toeschouwers: 110

Scheidsrechter: Dieperink

 

Opstellingen:

Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Ligeon, De Bert, Koopman, Bajselmani, Kaptein (46. Yildiz), Hamer (58. Van der Spek), Beukhof, Hiwat, Van der Meer en Benschop (71. Schet).

 

Jong Achilles '29: Van Doorn, Yaldiz (46. Acheampong), Parisius, Van Dongen, Fernand (61. Jaaouani), Haggi Moni, Schmidt, Annett, Rasevic, Yagkoubi (46. Lopez) en Izijk.

 

Scoreverloop

28. Kaptein 1-0

46. Van der Meer 2-0

68. Bajselmani 3-0

74. Van der Meer 4-0

82. Hiwat 5-0

Eredivisie partners