Johnny Jansen: ,,De komende periode wil ik meer vastigheden op het veld zien."

Johnny Jansen: ,,De komende periode wil ik meer vastigheden op het veld zien."

Trainer/coach Johnny Jansen zag de afgelopen transferperiode veel spelers gaan en komen. Wat bijna niemand meer voor mogelijk had gehouden was de terugkeer van Younes Namli. Tegen FC Twente maakte de spelmaker halverwege de tweede helft zijn rentree binnen de lijnen.

,,Dat er in de transferperiode bij een club als PEC Zwolle veel spelers gaan is een vast gegeven. Ik weet niet beter. Zelfs in de top van de Eredivisie is dat zo. Natuurlijk wil je na het afgelopen seizoen de spelersgroep doorselecteren. Je bent dan echter wel afhankelijk van het feit of de club ook spelers kán halen. Het is heel mooi dat wij ons toch hebben kunnen versterken en dat Younes zelfs na 2 september nog aan de selectie kon worden toegevoegd.” 


Aanvoerder

,,Het streven voor de komende jaren is met de club te groeien tot een stabiele eredivisieclub. Dat kan door de kern van het team bij elkaar te houden en daarnaast met aan- en verkopen in de selectie te investeren. Dat is een mooie ambitie. Dat het kan bewijst de terugkeer van Younes. Ik heb heel veel vertrouwen in de mens en voetballer Namli. De keuze om van Younes onze aanvoerder te maken kwam unaniem van staf en spelersgroep."

Rust na hectische weken

,,Dat de transferperiode nu voorbij is geeft rust bij de spelers en bij mijzelf. Het was een hectische periode waarin Gerry (Hamstra red.), Sander (Jonkman red.) en ik met veel spelers tal van gesprekken hebben gevoerd. Met als eindresultaat een selectie waar ik tevreden over ben. Met het gegeven van 4 punten uit de 5 eerste wedstrijden ben ik niet helemaal tevreden. Uit bij FC Utrecht (1-0 verlies) hadden we recht op een gelijkspel, maar beloonden we onszelf niet. Het verlies thuis tegen Feyenoord (1-5) was terecht. Bij N.E.C. werd er net als bij Utrecht met 1-0 verloren, maar zat er ook meer in. De 3-0 winst thuis tegen Heracles was verdiend en een opsteker voor het team en de 1-1 uit bij FC Twente was zwaarbevochten en ook zeker niet onverdiend.”


Vastigheden

,,Ik pin mij niet vast op een voorspelling wat betreft de eindstand op de ranglijst. We gaan elke wedstrijd strijden voor de winst en willen ons zo snel mogelijk veilig spelen. Dan zien we wel verder. De komende periode wil ik meer vastigheden op het veld zien. Dat moet ook lukken omdat de selectie nu rond is en meer op elkaar ingespeeld raakt. Je merkt op trainingen ook echt dat er meer automatismen komen en dat het niveau omhoog gaat. Verder moeten we diepte in ons spel blijven houden.”

Aan elkaar gewaagd

,,Vanavond treffen we met AZ een zeer goede ploeg uit de top van de Eredivisie, die bovendien nog ongeslagen is en vorige week terecht veel aandacht kreeg. Maarten Martens is alweer bijna een jaar hoofdtrainer van AZ en je ziet ook heel goed dat hij en het team een jaar verder zijn. Ik verwacht een wedstrijd waarbij de twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben met de steun van de supporters het thuisvoordeel. Daar moeten we gebruik van maken met als resultaat een goede uitslag voor PEC Zwolle.”