Jeugdexponent Kingsley Ehizibue: Voorbeeld voor velen

Jeugdexponent Kingsley Ehizibue: Voorbeeld voor velen

Vorige week kwam het nieuwe clubmagazine van PEC Zwolle uit. In deze editie staat onder meer een verhaal met Kingsley Ehizibue. De verdediger doorliep de voetbalacademie en is inmiddels al jaren een vaste waarde in het eerste elftal.

Bij afwezigheid van eerste aanvoerder Bram van Polen kreeg de 23-jarige rechtervleugelverdediger zelfs de aanvoerdersband om de arm gehesen. ,,Het is een mooie waardering, het doet me goed en het geeft vertrouwen”, geeft Ehizibue zelf aan. Toch maakt het voor hemzelf weinig verschil. De Zwollenaar wil gewoon zijn eigen spel blijven spelen en het team daarin op sleeptouw nemen. Ehizibue is zich er echter wel bewust van dat hij dit seizoen zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Met of zonder band, zijn rol binnen het team blijft hetzelfde.


Voorbeeldrol

Zelf heeft Ehizibue de voetbalacademie van PEC Zwolle doorlopen en is dus een voorbeeld voor veel jonge voetballers die daar nu actief zijn. Hij probeert jeugdspelers dan ook op hun gemak te stellen wanneer ze voor het eerste bij de hoofdmacht komen. ,,Voor een jeugdspeler is alles nieuw, het is fijn als iemand je dan helpt en je op je gemak stelt.” Volgens de verdediger zijn er genoeg spelers in het team die dat doen. Hijzelf heeft het ook meegemaakt om als jeugdspeler bij de eerste selectie te komen. ,,De jongens hebben me toen ook goed opgevangen, zo wil ik het ook doen voor anderen.” Al gebeurt dat niet alleen bij jeugdspelers volgens Ehizibue, ook spelers die nieuw zijn bij de club worden goed verwelkomd.” 


Positie

In het verleden stond Ehizibue vooral als aanvaller op het veld, maar nu geeft hij toch de voorkeur aan de rechtsbackpositie en daar probeert de speler te groeien. ,,Vorig seizoen was de eerste seizoenshelft goed, zowel voor mij individueel, maar ook als team.” Ehizibue weet dat de tweede helft van het seizoen minder was en ziet de verbeterpunten. Vooral zijn rendement en de focus negentig minuten lang vasthouden moet beter. Dit jaar heeft Ehizibue doelen opgesteld voor zichzelf. De focus ligt daarbij volledig op de positie rechts achterin.


Nationaliteit

Ehizibue is geboren in Duitsland, maar heeft zowel een Nederlands als een Nigeriaans paspoort en mag dus voor beide landen uitkomen. In het verleden werd Ehizibue al eens opgeroepen voor Jong Oranje, toch heeft hij nog geen definitieve keuze gemaakt. ,,Als het moment er is, dan bepaal ik het. Als één van de landen ooit belt is dat alleen maar mooi, maar nu denk ik daar nog niet over na.” Ehizibue ziet dat andere jongens uit de Eredivisie wel geselecteerd worden voor Nigeria, zoals Tyronne Ebuehi die vorig seizoen actief was voor ADO Den Haag. De verdediger van PEC Zwolle ziet dat als motivatie om zelf nog harder te werken en om nog beter te worden, zodat hij er klaar voor zal zijn als de kans zich voor doet om voor één van de landen te spelen.


Dankbaar

Het blijft een droom voor Ehizibue om ooit een WK te mogen spelen. Net zoals hij ooit in één van de beste competities ter wereld wil spelen. Maar nu ligt zijn focus op PEC Zwolle. ,,Je kan altijd dromen, maar we zijn nu hier en ik wil hier nog meer uit mezelf halen.” De gelovige Ehizibue is God telkens dankbaar dat hij weer een nieuwe dag mee mag maken, blijft zoveel mogelijk zijn best doen en bekijkt zijn carrière van dag tot dag.


Ben je benieuwd naar meer verhalen? Haal dan het Clubmagazine gratis op in de PEC Zwolle Fanshop!

Eredivisie partners