Historische zege PEC Zwolle Vrouwen

Historische zege PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft zondagmiddag een puike prestatie geleverd. De Blauwvingers zorgden voor een daverende verrassing door met 0-1 te winnen bij Ajax Vrouwen. Het was de allereerste zege ooit op Amsterdamse bodem.

PEC Zwolle Vrouwen had het lastig in de openingsfase. Dat kwam mede door een fel spelend Ajax Vrouwen. Maar na tien minuten spelen kwam de ploeg van trainer/coach Joran Pot beter in de wedstrijd.


Dicteren

De bal ging steeds beter rond en de actie was vooral op de speelhelft van de thuisploeg. Marushka van Olst was op spectaculaire wijze dicht bij de openingstreffer. Uit een omhaal schoot zij de bal maar net naast. Ook captain Dominique Bruinenberg kreeg een aardige kans, maar zij kreeg de bal niet tussen de palen. Het was opvallend om te zien hoe PEC Zwolle Vrouwen het spel dicteerde en de tegenstander op de eigen helft wist vast te zetten. Een grote domper was het uitvallen van Naomi Hilhorst. 

 

Pondes en Van Olst

Vlak na rust liet Moon Pondes zien hoe goed ze kan keepen. Met drie fantastische reddingen kort achter elkaar hield ze Sherida Spitse, Marjolijn van den Bighelaar en Nikita Tromp van scoren af. Het beslissende moment volgde na een kwartier spelen in de tweede helft. Van Olst ging alleen op het vijandelijke doel af en plaatste de bal met een lage schuiver in de verre hoek: 0-1. Ajax Vrouwen ging uiteraard op zoek naar een gelijkmaker, maar tot echt grote kansen kwam de Amsterdamse formatie niet meer. Invalster Quinty Sabajo kwam nog dichtbij, maar Kely Pruim greep op het juiste moment in met een sliding. In de blessuretijd drong Ajax Vrouwen nog fel aan, maar Pondes hield haar doel schoon.

 

Ajax Vrouwen-PEC Zwolle Vrouwen: 0-1 (0-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Van der Helm

Gele kaarten: Van der Vegt, Pruim en Diekman (PEC Zwolle Vrouwen)

 

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most (46. Van Diemen), Van der Gragt, Spitse, L. Bakker, Van den Bighelaar, Dijkstra (46. Tromp), Grant (71. Hoekstra), E.Bakker (71, Sabajo), Pelova en De Sanders.

 

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Noordman (85. Van Bentem), Blom, Van Olst (85. Weijkamp), Van den Goorbergh, Hilhorst (34. Bennink), Pruim, Van der Vegt, Bruinenberg en Diekman (75. Tiemens). 

Eredivisie partners