Gelijkspel voor PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen van sc Heerenveen Vrouwen. Op een fris Sportpark Be Quick ’28 eindigde een moeizame wedstrijd in 1-1. Naomi Hilhorst was verantwoordelijk voor het Zwolse doelpunt.

Slordig

PEC Zwolle Vrouwen begon slordig aan de wedstrijd. Toch waren de Blauwvingers in het eerste kwartier twee keer dicht bij de openingstreffer. Jassina Blom zag haar schot op het laatste moment geblokt worden door Roos van der Veen en een kopbal van Moïsa van Koot werd knap gekeerd door doelvrouw Charetha Okken. Het duurde even voordat sc Heerenveen Vrouwen echt gevaarlijk werd. Na een klein half uur spelen kreeg Kirsten van de Westeringh een enorme kans, maar zij faalde oog in oog met keepster Moon Pondes. Op slag van rust lieten de Blauwvingers zich nog zien, maar zowel Naomi Hilhorst (redding keepster) als Maxime Bennink (naast) wisten niet voor de bevrijdende 1-0 te zorgen.

Trefzekere Hilhorst

Tien minuten na rust waren de bezoekers uit Friesland die op voorsprong kwamen. De Portugese spits Francisca Cardoso speelde zichzelf vrij, waarna ze de bal succesvol in de hoek plaatste. Een minuut later had Tiny Hoekstra al de 0-2 op haar schoen, maar de uitkomende Pondes voorkwam grotere schade voor PEC Zwolle Vrouwen. De tegentreffer leek er behoorlijk in te hakken bij de thuisploeg, want sc Heerenveen Vrouwen was na het doelpunt de bovenliggende partij. Twintig minuten voor tijd kwamen de Blauwvingers toch op gelijke hoogte. Naomi Hilhorst bekroonde een fraaie dribbel met de gelijkmaker: 1-1. Het was alweer de vierde competitietreffer voor de jonge aanvalster/middenveldster. In de slotfase van de wedstrijd gingen beide ploegen vol op jacht naar de zege. Er werd niet meer gescoord, waardoor PEC Zwolle Vrouwen en sc Heerenveen Vrouwen genoegen moesten nemen met een punt.

PEC Zwolle Vrouwen-sc Heerenveen Vrouwen: 1-1 (0-0).