Gelijkspel PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen is er zondagmiddag niet in geslaagd de derde competitiezege op rij te boeken. De ploeg van trainer/coach Joran Pot speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Excelsior Vrouwen. Een 2-0 voorsprong bleek niet genoeg.

Openingstreffer

PEC Zwolle Vrouwen had de afgelopen weken veel vertrouwen getankt met overwinningen op Ajax Vrouwen en sc Heerenveen Vrouwen. Dat was ook te zien in de openingsfase van het duel met Excelsior Vrouwen. De Blauwvingers namen meteen het initiatief en dat resulteerde in een paar hele aardige mogelijkheden in het eerste half uur. Vleugelspeelsters Danique Noordman en Marushka van Olst waren een aantal keer dicht bij de openingstreffer. Jassina Blom leek de 1-0 te maken, maar haar inzet spatte uiteen op de lat. Op slag van rust wist de Belgische dan toch de score te openen met een rake vrije trap: 1-0.

Remise

De voorsprong werd na twintig minuten spelen in de tweede helft verdubbeld. Danique Noordman schoot de bal richting het doel en het was uiteindelijk Marushka van Olst die voor een doelpunt wist te zorgen. PEC Zwolle Vrouwen leek een grote stap te zetten naar de overwinning, maar een minuut na de 2-0 bracht Excelsior Vrouwen de spanning alweer terug. Marthe van Erk bleef kalm oog in oog met keepster Moon Pondes en de aanvalster zorgde meteen voor de aansluitingstreffer. Daarna leken de Blauwvingers het kwijt en het vertrouwen bij de bezoekers groeide met de minuut. Desondanks waren er een aantal grote kansen op de 3-1. Maxime Bennink en Lauri Weijkamp hadden de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar dat deden ze niet. In de blessuretijd ging het toch nog mis voor PEC Zwolle Vrouwen. Daniëlle Noordermeer wist de bal van grote afstand binnen te schieten, nadat de arbitrage abusievelijk een scheidsrechtersbal aan Excelsior Vrouwen toekende, waar de Zwolse equipe voordat het spel werd stilgelegd het balbezit had. In eerste instantie werd de treffer afgekeurd, maar na overleg binnen het arbitrale kwartet werd de gelijkmaker alsnog geldig verklaard. Vlak daarna klonk het eindsignaal al. Een zuur gelijkspel voor PEC Zwolle Vrouwen.

PEC Zwolle Vrouwen - Excelsior Vrouwen 2-2 (1-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Stegeman

Gele kaarten: Bennink, Blom PEC Zwolle Vrouwen) Nieuwland (Excelsior Rotterdam Vrouwen)

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Noordman, Blom, Van Olst (80' Weijkamp) , Van den Goorbergh, Bennink, Pruim, Van der Vegt, Bruinenberg en Diekman (68' Tiemens).

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen: Pothof, Ridder, Nieuwland, Bhagerath (60' Kersten), Van Erk, Hendriks, De Breij, Pique (69' Ibes), Noordermeer, Kagenaar en Huijsmans.

44' Blom 1-0

66' Van Olst 2-0

67' Van Erk 2-1

90+2' Noordermeer 2-2