Feestje voor de G-voetballers (video en foto's)

Feestje voor de G-voetballers (video en foto's)

Met de 4-1 overwinning van PEC Zwolle op Willem II was de stemming in het IJsseldelta stadion natuurlijk opperbest afgelopen zaterdag. Voor de G-voetballers van WRZV de Boog was het feest helemaal compleet. Zij mochten namelijk een voorwedstrijd spelen in het stadion en een vijftal voetballers mocht ook nog eens strafschoppen nemen in de rust.

Het begon echter allemaal al op de donderdag daarvoor. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. En van wie krijg je de beste tips en leer je leuke trucs? Van de spelers van PEC Zwolle natuurlijk. En zo kwamen Kevin Begois en Bart van Hintum naar de wekelijkse trainingsavond in de WRZV-hallen om lekker mee te voetballen. Naast een panna werd er hier en daar ook een knuffel uitgedeeld en kreeg iedereen na afloop van de training  een PEC Zwolle-goodiebag mee naar huis.

Zaterdag zetten zo’n dertig voetballers van WRZV de Boog vervolgens hun beste beentje voor in de voorwedstrijd in het stadion. Het plezier spatte er vanaf en samen met PEC Zwolle-spelers Thanasis Karagounis en Boban Lazic maakten ze er een spannend partijtje van. Voor vijf spelers van de Boog kreeg de voorwedstrijd dus ook nog een fantastisch vervolg. Ga er maar aanstaan; een penalty nemen voor een volle Noord-tribune. Ondanks de zenuwen wisten ze keeper Zwolfje allemaal te passeren en was een ereronde zeker op z’n plaats. Onder luide aanmoediging van het publiek verlieten ze met een grote glimlach het veld.

PEC Zwolle TV heeft een mooie sfeerimpressie gemaakt, waarbij ook nog even een blik wordt geworpen in de Zilveren Kruis Goede Doelen Box, waar cliënten van Sprank te gast waren. De onderstaande fotorapportage is verzorgd door Theo Smits.