FC Noaber en Regio Zwolle United investeren in jeugdvrijwilligerswerk

FC Noaber en Regio Zwolle United investeren in jeugdvrijwilligerswerk

FC Noaber en Regio Zwolle United gaan actief samenwerken om meer impact te maken op het verenigingsleven. Met deze stap willen beide partijen jeugdvrijwilligerswerk bij verenigingen stimuleren. De samenwerking werd bekrachtigd bij de wedstrijd PEC Zwolle – Heracles Almelo (3-0).

De samenwerking tussen FC Noaber en Regio Zwolle United is de afgelopen jaren op een natuurlijke wijze ontwikkeld. Beide organisaties versterken elkaar rondom het traject Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van de Rijksoverheid. Dit heeft mede geresulteerd in geslaagde MDT-trajecten, goede contacten tussen beide organisaties en het aannemen van talentvolle collega’s.

 

Met de uitbreiding van de samenwerking wordt beoogd bij te dragen aan jeugdvrijwilligerswerk en binden van jongeren aan verenigingen. Een belangrijk onderdeel is de ‘Noaberdeal’ voor verenigingen, een MDT-traject van FC Noaber. De Noaberdeal houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen, hun talenten ontwikkelen en andere mensen ontmoeten. Ze krijgen in een periode van zes maanden begeleiding, verschillende trainingen en een vergoeding. Verenigingen krijgen door de Noaberdeals (duurzaam) meer vrijwilligers. Kortom: een win-win voor de jongeren en de verenigingen.

 

Patrick Reuvekamp (Regio Zwolle United) en Gert Tijhuis (FC Noaber) zijn verantwoordelijk voor de samenwerking. Zij nodigen geïnteresseerde verenigingen uit om contact op te nemen en de mogelijkheden van de Noaberdeal te bespreken. Als vereniging geïnteresseerd in meer informatie? Neem contact op via: info@fcnoaber.nl of 0634353823.

 

Fotografie: Marco Slot Photo