Zege dankzij hattrick Ghoochannejhad

Aan de hand van Reza Ghoochannejhad heeft PEC Zwolle vrijdagavond drie peperdure punten gepakt op bezoek in Tilburg. Laagvlieger Willem II kwam in de eerste helft op voorsprong en na vervelende blessures voor Kenneth Paal en Mike van Duinen leek het een extra pijnlijke avond te worden. Na rust draaiden de Zwollenaren de wedstrijd echter compleet om: 1-3.

Achterstand

In de tiende minuut al nam Willem II de leiding. Het was Vangelis Pavlidis die op kon stomen, aflegde op Kwasi Wriedt en de Duitser hard zag afronden: 1-0. Een opsteker voor de thuisploeg en een domper voor PEC Zwolle dat juist sterk aan het duel was begonnen. Dat spel zette Zwolle ook voort en dat resulteerde in twee kansen. Allereerst slingerde basisdebutant Virgil Misidjan, die een verleden had in Tilburg, de bal voor op het hoofd van Van Duinen, maar de aanvaller zag zijn kopbal op het dak van het doel belanden. Even later kwam de bal vanaf links toen Dean Huiberts de punt van zijn schoen tegen het leer kreeg, maar ‘m niet langs Jorn Brondeel kreeg. Daarna was het Willem II weer. Mats Köhlert haalde geweldig uit, maar het antwoord van Michael Zetterer was eveneens van een prima niveau.

Blessures en rood

De eerste helft kreeg naast het tegendoelpunt nog een vervelend slot, want vijf minuten voor het rustsignaal moest Kenneth Paal geblesseerd naar de kant. Dat betekende dat Thomas Lam na een korte warming-up zijn opwachting kon maken. De Fin nam de plek over van Yuta Nakayama die op zijn beurt naar de vacante linksbackpositie verhuisde. Direct hierna rook Willem II aan de tweede treffer van de avond, maar weer had Zetterer een puike redding in huis. De eerste helft eindigde met een hoop tumult toen doelpuntenmaker Wriedt bij een poging de bal te spelen ook vol de enkel van Mike van Duinen raakte. Het betekende einde wedstrijd voor beide spelers. Wriedt vanwege een rode kaart (de VAR kon de gegeven rode kaart alleen maar bevestigen) en Van Duinen vanwege een op het oog zware enkelblessure. Immanuel Pherai verving de onfortuinlijke aanvaller.

Reza-show

Aan het begin van de tweede helft een derde wissel bij PEC Zwolle. Reza Ghoochannejhad was Pelle Clement komen te vervangen en nam plaats midvoor. Dit resulteerde binnen het kwartier in de 1-1. Pherai ondernam een doelpoging, maar zag zijn inzet geblokt worden. Toch was de aanval niet voorbij, want prompt belandde de bal voor de voeten van Ghoochannejhad die Brondeel het nakijken gaf. Het was het medicijn dat PEC Zwolle nodig had na de zo treurig verlopen eerste helft. En er volgde rap nog een doelpunt. Weer was het Ghoochannejhad die in stelling werd gebracht en andermaal rondde de Iraniër koelbloedig af: 1-2. Het uur was nog maar net om of Ghoochannejhad had een loepzuivere hattrick achter zijn naam staan. Dit keer nadat scheidsrechter Sander van der Eijk naar de penaltystip wees na een overtreding op Dean Huiberts. De spits schoot de bal droog langs Brondeel, die geen hoek koos en daardoor kansloos was.

Tien punten

Ondanks de voorsprong moest PEC Zwolle nog wel even opletten. Dat deed Zetterer voortreffelijk. Eerst haalde de doelman een kopbal van Mats Köhlert uit het doel, om vervolgens een gigantische pegel van Pol Llonch uit de bovenhoek te ranselen. Daardoor kwam Willem II niet meer terug in de wedstrijd. Met Clint Leemans voor de moegestreden Misidjan speelde PEC Zwolle de wedstrijd uiterst volwassen uit. Ghoochannejhad, die bij zijn debuut vorig jaar vier keer scoorde, was nog bijna een vierde maal trefzeker en ook Pherai was met een uithaal nog in de buurt van succes, maar de teller stokte bij drie.

Door de zege heeft PEC Zwolle het gat met Willem II vergroot tot tien punten. Aanstaande dinsdag staat er wederom een midweekse speelronde op de rol. Dan komt Heracles Almelo naar het MAC3PARK stadion. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt.

Willem II – PEC Zwolle: 1-3 (1-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Van der Eijk

Gele kaarten: Selahi (Willem II) en Kersten (PEC Zwolle)

Rode kaart: 45+1’ Wriedt (Willem II)

Opstelling Willem II: Brondeel, Heerkens, Peters, Llonch, Pavlidis, Köhlert (78' Nunnely), Owusu, Wriedt, Trésor (63’ Schippers), Holmén en Selahi (74’ Saglam).

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Polen, Nakayama, Paal (40’ Lam), Misidjan (71’ Leemans, Van Duinen (45+3’ Pherai), Kersten, Clement (46’ Ghoochannejhad), Reijnders, Huiberts en Van Wermeskerken

10’ Wriedt 1-0

58’ Ghoochannejhad 1-1

62’ Ghoochannejhad 1-2

70’ Ghoochannejhad pen. 1-3