Darryl Lachman keert terug in Zwolle

Darryl Lachman keert terug in Zwolle

PEC Zwolle heeft de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Darryl Lachman (28) komt per direct transfervrij over van Willem II en tekent voor twee seizoenen.

Voor Lachman wordt het zijn tweede periode in Zwolle, vanwaar de verdediger in 2014 vertrok naar FC Twente. Via Enschede, Sheffield Wednesday en SC Cambuur, kwam de speler de afgelopen twee seizoenen uit voor Willem II. Nu volgt een terugkeer naar het Zwolse.

Darryl Lachman: ,,Dit voelt als thuiskomen. In Zwolle is mijn dochter geboren en ook op sportief vlak heb ik er mooi herinneringen liggen. Na PEC Zwolle - Willem II eind vorig seizoen grapte ik nog met assistent-trainer Gert Peter de Gunst dat ik transfervrij zou zijn. Dat de club nu bij mij is uitgekomen is extra mooi."

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Darryl is natuurlijk geen onbekende voor ons. In zijn vorige periode in Zwolle was hij een vaste waarde in de achterhoede. De afgelopen jaren heeft hij de nodige clubs gehad. Bij Willem II heeft hij zijn carrière echter weer nieuw leven ingeblazen. Ik ben blij dat Darryl straks weer in het blauw met wit zal zijn te bewonderen."

Darryl Lachman in zijn eerste periode in Zwolle
Gespeelde wedstrijden in Eredivisie: 57
Gescoorde doelpunten in Eredivisie: 2

Gespeelde wedstrijden in KNVB Beker: 12
Gescoorde doelpunten in KNVB Beker: 1

Gespeelde wedstrijden in Jupiler League: 34
Gescoorde doelpunten in Jupiler League: 0

Totaal aantal gespeelde officiële wedstrijden: 103

Erelijst
Kampioenschap in de Jupiler League (2012)
Winst KNVB Beker (2014)

Eredivisie partners