Bliksemstart bezorgt PEC Zwolle heerlijk avondje in Velsen-Zuid

Na twee speelrondes in de Eerste Divisie is PEC Zwolle nog foutloos. De Zwollenaren van Dick Schreuder spelen Telstar in de eerste helft aan flarden (0-3). Na rust gaat het wat moeizamer in het zwoele Velsen-Zuid, maar in gevaar komt de eerste uitzege van het seizoen niet (0-5).

‘Wij staan lekker in de zon’, zongen de circa 350 Zwolse fans in het uitvak al tijdens de warming-up. Hoewel de koperen ploert tijdens de eerste helft langzaam tussen de bomen verdween, bleef het goede humeur bij de aanhang aanwezig. Niet in de laatste plaats door de verrichtingen van Chardi Landu en Tolis Vellios. Eerstgenoemde scoorde al binnen twee minuten de openingstreffer met een droge schuiver in de verre hoek. Niet veel later kon PEC alweer juichen. Een vrije trap van Bart van Hintum werd in eerste instantie nog weggewerkt door de Telstaer-verdediging, maar de bal werd weer teruggebracht tot bij Velios. Met een wippertje verschalkte de Griekse spits keeper Ronald Koeman.

Die vroege 0-2 voorsprong gaf PEC Zwolle vleugels. De ploeg speelde prima en kreeg ook de mogelijkheden om de score uit te breiden. Waar Landu eerst nog Koeman op zijn weg vond, was het na ruim een half uur spelen wel raak. Een gave trap van keeper Jasper Schendelaar werd prima gecontroleerd door de aanvaller, die de uitstormende Koeman verschalkte: 0-3.

De ruime voorsprong bij rust werd in de tweede helft verdedigd zonder aanvoerder Bram van Polen. Rav van den Berg verving de captain. Telstar ging met drie wissels op jacht naar een doelpunt en kwam in die beginfase wat vaker voor het Zwolse doel. Echt in gevaar was PEC niet. Aan de andere kant was het direct wel weer raak. Uit een hoekschop belandde de bal voor de voeten van Luis Görlich, die de 0-4 binnenschoot. Met Lennart Thy, Dajiro Chirino en Dean Huiberts als verse krachten speelde PEC het duel gedisciplineerd uit. Kansen op een vijfde treffer, van onder andere Huiberts en Vellios, werden niet benut. Tot vlak voor tijd, toen Thomas van den Belt maar weer eens raak kopte uit een hoekschop. Daardoor werd het feestje voor de meegereisde aanhang nog wat mooier.

Volgende week zondag wacht PEC Zwolle opnieuw een verre trip. Dan wordt er om 12.15 uur afgetrapt in De Koel tegen VVV-Venlo.

Telstar – PEC Zwolle: 0-5 (0-3).