Bart van Hintum blijft bij PEC Zwolle

Bart van Hintum blijft bij PEC Zwolle

PEC Zwolle en Bart van Hintum gaan samen de Eredivisie in! De 36-jarige verdediger heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd met daarbij een optie voor nog een jaar. Vorig jaar keerde Van Hintum terug bij zijn geliefde PEC, waar hij dit seizoen in alle opzichten een sterk jaar kende. Met 32 wedstrijden, één goal en negen assists is Van Hintum een belangrijke en stabiele factor in het team.

,,Hier wil ik mijn laatste jaren spelen.” Dat waren de woorden van Van Hintum toen hij vorig jaar transfervrij overkwam van FC Groningen, toen nog niet wetende of PEC Zwolle in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie zou gaan spelen. Het onderstreepte nog maar eens hoe diep de liefde voor PEC zit. Van Hintum maakte namelijk onderdeel uit van het team dat historie schreef met het kampioenschap van de Jupiler League in 2012, de winst van de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal in 2014 en het Europese debuut in datzelfde jaar. Een terugkeer naar Zwolle was voor Van Hintum vorig jaar zowel op sportief als privé vlak de beste optie en dat betaalt zich nu uit met de promotie naar de Eredivisie én een nieuw contract.


,,Toen ik vorig seizoen op 5 april bij PEC Zwolle tekende, zat de club in een pittige degradatiestrijd verwikkeld. Hoe mooi is het dan dat ik op de kop af dertien maanden later kan zeggen dat we na die pijnlijke degradatie weer terug zijn in de Eredivisie. Ik heb dit seizoen mijn uiterste best gedaan om het team en de club te helpen en ben vastberaden dat volgend seizoen weer te doen, binnen en buiten het veld.”


Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert op de contractverlenging: ,,Het doet me goed dat we naast Bram ook met Bart tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen. De inbreng van ervaren spelers is van groot belang voor ieder team. Wij hebben daar dit seizoen ook echt de vruchten van geplukt en hopen dat volgend seizoen wederom te doen. Maar het is niet alleen de ervaring. Bart is nog altijd super gemotiveerd en fit. Hij werkt elke dag keihard om fit te zijn en te blijven en dat is tijdens wedstrijden dan ook te zien.”