Doelpuntloos gelijkspel voor PEC Zwolle Vrouwen

Doelpuntloos gelijkspel voor PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft de uitwedstrijd bij VV Alkmaar Vrouwen met 0-0 gelijkgespeeld. In een nat en winderig Alkmaar waren de kansen schaars en eindigde het duel dan ook in een terecht gelijkspel.

De openingsfase was voor de thuisploeg. Via Simone Kets stichtte het veel gevaar. Nienke Olthof had een redding in huis op een vrije trap van de spits en eenmaal kwam de defensie goed weg toen Kets op randje buitenspel de diepte koos, maar de situatie niet kon uitbuiten. Het eerste gevaar van Zwolse zijde kwam van de voet van Jeslin Niens, die veelvuldig mee op kon komen. Haar schot ging via een Alkmaars been langs de voor Zwolle verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust zette PEC Zwolle Vrouwen pas echt aan. Babiche Roof zag haar schot op de paal eindigen en Shanel Smid schoot een afgeslagen bal over.


Net als in de eerste helft was de eerste kans na rust voor de Alkmaarders. Silvie van der Plas kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar schoot alleen voor Olthof meters naast. Ook Kets kreeg een kans, maar schoot naast het Zwolle-doel. PEC Zwolle Vrouwen zette daar een kopbal van Roof, waar keepster Paulina Quaye net de hand tegenaan kreeg, tegenover.

Van fatsoenlijk voetballen kwam naar mate de tweede helft vorderde steeds minder terecht. Dat kwam voornamelijk door de onstuimige weersomstandigheden. Zes minuten voor tijd maakte Rebecca Doejaaren nog haar rentree, maar ook zij kon aan de stand geen verandering brengen.


VV Alkmaar Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 0-0.

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: Punt

Gele kaarten: Altelaar en Hopmans (VV Alkmaar Vrouwen) en Bennink (PEC Zwolle Vrouwen)

 

Opstellingen:

VV Alkmaar Vrouwen: Quaye, J. Duppen, Ursem, Rijks, Altelaar, Derks, Lommen (76. Eilander), Koopman, Hopmans, Van der Plas en Kets (89. A. Duppen).


PEC Zwolle Vrouwen: Olthof, McDonough, Smid, Van Daelen, Niens, Asbroek, Murphy (84. Pruim), Roof, Weijkamp (84. Doejaaren), Theunissen en Bennink.

 Eredivisie partners