PEC Zwolle Vrouwen kan geen vuist maken in Den Haag

PEC Zwolle Vrouwen heeft ook de tweede wedstrijd in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen verloren. Op bezoek bij nummer 4 ADO Den Haag Vrouwen ging het met 4-1 onderuit. Hierdoor lijkt de nummer 5 van de ranglijst een hogere klassering wel uit het hoofd te kunnen zetten.

Pas na het eerste kwartier kwam de wedstrijd wat op gang. Nadat Lauri Weijkamp op snelheid doorbrak aan de rechterkant en Maxime Bennink in stelling werd gebracht, schoot de speelster net naast. Hier stelde ADO Den Haag Vrouwen een kans van Maartje Looijen tegenover. Nienke Olthof trad sterk op en zag tot haar opluchting dat de rebound in het zijnet verdween. Na een half uur spelen had de doelvrouw eveneens een antwoord op een strakke, lage voorzet van Chasity Grant. Toch moest Olthof voor rust een tegendoelpunt toelaten. Pia Rijsdijk kopte de 1-0 ongehinderd binnen uit een corner. Via Bennink kreeg Zwolle al gauw een riante kans op de gelijkmaker, maar alleen voor keepster Barbara Lorsheyd wist de Zwolse aanvalster niet te scoren. Daarmee leek de de 1-0 ruststand een feit, maar niets bleek minder waar. Op slag van rust vond Weijkamp Roof, die rustig aannam en in het dak van het doel raak schoot: 1-1.

In de tweede helft had PEC Zwolle Vrouwen het lastig met de thuisploeg. Een tweetal vrije trappen werden nog overleefd, maar een uithaal van Victoria Pelova verdween na een klein uur in de linker hoek, buiten het bereik van Olthof. ADO zette door en kwam via Rijsdijk even later op een 3-1 voorsprong, nadat de Zwolse verdediging niet thuisgaf en Olthof twijfelde bij het uitkomen. Zwolle probeerde daarna nog terug te komen in de wedstrijd, terwijl de thuisploeg verder trachtte uit te lopen. Leidsman Anne Greveling maakte er tot frustratie van beide teams echter een potje van door veelvuldig te fluiten, waardoor het spel om de haverklap stil lag. Het meest bijzondere was nog wel dat de scheidsrechter in de slotseconden een strafschop aan de thuisploeg toekende nadat het team de hoekschop nog moest nemen. Ook ADO Den Haag Vrouwen leek verrast, maar pakte het cadeautje dankbaar uit. Via Rijsdijk werd het 4-1.

Na 93 minuten was het klaar. Op vrijdag 15 maart komt PEC Zwolle Vrouwen pas weer in actie. Dan ontvangt het om 19.30 uur FC Twente Vrouwen.

ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 4-1 (1-1)