PEC Zwolle Vrouwen onderuit bij hekkensluiter

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij de nog puntloze hekkensluiter Achilles '29 Vrouwen werd een 0-2 voorsprong verspeeld. In blessuretijd glipte ook nog het punt uit handen, waardoor de Groesbeekse formatie de eerste zege van het seizoen kon boeken.

Trainer/coach Wim van der Wal moest vlak voor het begin van de voor PEC Zwolle Vrouwen traditioneel lastige uitwedstrijd nog noodgedwongen een wijziging in zijn formatie doorvoeren. Jeslin Niens haakte in de warming-up geblesseerd af, waardoor Leonie Vliek in de basis startte. Direct trokken de Zwolse vrouwen fel. Babiche Roof en Rebecca Doejaaren namen het doel van Achilles '29 Vrouwen onder vuur evenals Maud Asbroek en Maxime Bennink, die het van afstand probeerden. Glenda van Lieshout deed namens de thuisploeg wat terug, maar kwam niet voorbij Nienke Olthof. Nadat ook Roof, voor de tweede maal, alsmede Vliek de score niet wisten te openen, nam Doejaaren haar ploeg tien minuten voor rust bij de hand, door op aangeven van aanvoerster Roof de 0-1 aan te tekenen. Het bleek de opmaat tot een spectaculaire laatste periode van de eerste helft. Twee minuten voor rust wist Doejaaren opnieuw doel te treffen en wederom gingen de credits naar aangeefster Roof. Toch lukte het PEC Zwolle Vrouwen niet om de 0-2 stand vast te houden. Van Lieshout wist in de extra tijd uit een schermutseling de bal te veroveren en achter Olthof te werken: 1-2.

De eerste kans na rust was voor Achilles '29 Vrouwen, maar Olthof stond paraat. De doelvrouw zag vervolgens dat Bonita Theunissen verzuimde om haar oud-werkgever op een grotere achterstand te zetten. Annerens Tijm wist met een prachtige reflex een derde tegentreffer te voorkomen. Omdat ook Doejaaren en nog eens Theunissen halverwege het tweede bedrijf faalden in de afronding, mocht de hekkensluiter van de Eredivisie Vrouwen blijven hopen op een resultaat. Helemaal toen Sophie Cobussen pardoes alleen voor het Zwolse doel opdook. Het schot echter ging recht in de handen van Olthof, waardoor de voorsprong behouden bleef. Het bleek een serieuze waarschuwing. In de slotfase voerde de Groesbeekse ploeg de druk meer en meer op. Het resulteerde zes minuten voor tijd in de gelijkmaker van Julia Ibes, die met een van richting veranderd schot de 2-2 op het scorebord zette. Beide ploegen namen daar geen genoegen meer. De Zwolse vrouwen zetten alles op alles om alsnog tot scoren te komen, maar sneden zichzelf daarbij lelijk in de vingers. Op de counter wist Van Lieshout in blessuretijd zelfs de 3-2 voor Achilles '29 Vrouwen te maken en stapte PEC Zwolle Vrouwen met lege handen van het veld.

Achilles '29 Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 3-2 (1-2).