Virgil Misidjan over scoren in Parijs en de bami van zijn moeder

Virgil Misidjan over scoren in Parijs en de bami van zijn moeder

Virgil Misidjan (27) versterkte deze winter PEC Zwolle. De rappe aanvaller die in Nederland debuteerde voor Willem II en daarna vele successen boekte met het Bulgaarse PFK Ludogorets, is nu een half jaar in Zwolse dienst. Tijd voor een nadere kennismaking met 'Vura' aan de hand van een elftal vragen.

Hoe bevallen de eerste maanden in Zwolle?

,,De eerste maanden in Zwolle bevallen me heel goed. Ik ben er alleen niet gaan wonen, dat doe ik nog altijd in Tilburg. Niet zo lang geleden hebben we een dochtertje gekregen en in Zwolle konden we niet zo snel een geschikt appartement vinden voor mijn gezin. De sfeer in het team is hartstikke goed, ondanks dat we niet elke week positieve resultaten halen. Ik baal er dan ook van op dit moment afwezig te zijn en geen waarde te kunnen hebben voor het team.”


Waar komt jouw bijnaam Vura vandaan?

,,Die komt van mijn vrienden. Vraag me niet hoe ze erbij zijn gekomen, maar ik vond het zo leuk dat ik zelfs in Bulgarije met die naam op mijn shirt heb gespeeld. In Duitsland wilde ik dat ook, maar daar mocht het niet vanwege regelgeving. Je moest daar met een naam spelen die ook echt in je paspoort staat. Dat is met een bijnaam natuurlijk niet het geval. Wel jammer, anders had ik in Duitsland ook met Vura gespeeld.”


Wat is het grootste verschil tussen het leven in Bulgarije en Nederland?

,,Waar ik leefde in Bulgarije had je niet veel. Ondanks dat er niet veel was, vermaken de mensen zich goed. De bevolking was ook altijd vrolijk. In Nederland hebben we alles wat ons hartje begeert; je kunt normaal gesproken de stad in, naar de bioscoop en noem maar op. Dat was daar niet, maar de sfeer was er goed.”


Hoe heb jij jouw overstap ervaren vanuit een Bulgaarse topclub naar een degradatiekandidaat in Duitsland?

,,Altijd al had ik als droom om ooit in de Bundesliga te spelen. Ik heb destijds een nieuwe aanbieding van Ludogorets naast me neergelegd. Ze zeiden ‘zou je dat nou wel doen, ze zijn net gepromoveerd dus ze kunnen ook zo weer degraderen’. Maar ik had het gevoel dat ze dat zeiden omdat ze me liever daar wilden houden. Terugkijkend snap ik wel wat ze bedoelden, want na één seizoen degradeerden we met Nürnberg. Ik heb in het eerste seizoen heel veel mooie wedstrijden gespeeld in mooie stadions, maar na één seizoen degraderen was wel echt een domper.”


Over stadions gesproken, wat is het mooiste stadion waar je ooit hebt gespeeld?

,,Parc des Princes, het stadion van Paris Saint Germain. Helemaal omdat ik daar ook gescoord heb, dat maakt de herinnering aan dat stadion nog mooier. Het stadion van Real Madrid is ook heel mooi, maar daar verloren we volgens mij met 4-1. Dan wil je dat ook snel weer vergeten.”


Met welke speler(s) trek je veel op in het team?

,,Ik trek veel met Kenneth Paal op. We doen vaak krachttraining samen, maar laat even duidelijk zijn dat ik het echt met iedereen goed kan vinden. Met Benson Manuel, Mustafa Saymak en Reza Ghoochannejhad heb ik een leuke band, maar met ‘Kenny’ trek ik wel het meeste op.”


Wat is jouw lievelingsmaaltijd?

,,Bami, maar dan wel gemaakt door m’n moeder. Als mijn moeder bami maakt….dat is echt niet normaal zo lekker.”


Als voetbal niets was geworden, welk beroep zou je dan hebben uitgevoerd?

,,Goede vraag. Ik was er altijd van overtuigd dat ik profvoetballer zou worden. Ik denk dat ik anders iets in de verkoop zou zijn gaan doen, want ik deed een opleiding tot verkoopmedewerker.”


Wat is jouw droomclub?

,,Dat is toch wel FC Barcelona. Ik ben al jaren fan van die club, al moet ik zeggen dat ik in de laatste jaren ook echt fan van Bayern München ben geworden.”


Waar kun je jou ‘s nachts voor wakker maken?

,,Voor cadeautjes kun je me zeker wakker maken. Dan moet het wel een leuk cadeautje zijn, want dan word ik ook nog een beetje vrolijk.”


Wie is de gekste speler in het team?

,,Reza is de gekste gast van dit team. Die is echt altijd bezig met grapjes maken. Volgens mij kan hij haast nooit serieus zijn, alleen op de wedstrijddag lukt hem dat. Honderd procent Reza dus.”


Benieuwd naar meer interviews? Klik dan hier voor het digitale clubmagazine.

Eredivisie partners

pec zwolle t-shirts