Van FC naar PEC

Van FC naar PEC

De aangekondigde naamswijziging van FC Zwolle naar PEC Zwolle (sinds 1910) heeft de afgelopen dagen het nodige stof doen opwaaien. Middels dit schrijven hoop ik finale duidelijkheid te creëren en vragen weg te nemen omtrent onze keuze.

Door te kiezen voor de nostalgische naam PEC Zwolle herstelt de club de band met het verleden. Realiserende dat deze wijziging gevoeligheden met zich meebrengt, is deze beslissing in het belang van de club genomen. Het begrip dat PEC nog steeds is, spreekt in de regio meer aan dan FC. Om als club verder te groeien, dient deze volgende stap gezet te worden.

Concreet betekent de naamswijziging het volgende. In het huidige logo worden de letters FC vervangen door PEC. Ons herkenbare en geaccepteerde logo blijft voor de rest ongewijzigd. Verder speelt PEC Zwolle ook volgend seizoen de thuiswedstrijden in het blauw-wit. Dit zijn immers de kleuren van zowel de stad als de regio. Uitwedstrijden speelt PEC Zwolle volgend seizoen in groen-witte shirts. Naast het huidige logo wordt er op beide shirts ook een authentiek PEC Zwolle-logo geplaatst.

De discussie omtrent deze naamswijziging is niet nieuw. Ook vorig seizoen, het jubileumjaar, is er met de gedachte gespeeld. Mede door de grote hoeveelheid positieve reacties die de club ontving naar aanleiding van de retro wedstrijdshirts met drie logo’s. Toen is echter niet voor de naamswijziging gekozen, omdat wij als bestuur nog niet volledig waren gevestigd.

De naamswijziging gaat op geen enkele manier invloed uitoefenen op het verdere beleid van de club. Drie jaar geleden zijn we met elkaar begonnen aan een avontuur. Doel toentertijd was het neerzetten van een breed gedragen regioclub, die als hoofdactiviteit het bieden van topvoetbal in de Eredivisie heeft maar ook op andere (maatschappelijke) vlakken actief is. Er kan geconcludeerd worden dat het gestelde doel is behaald! Iedereen die daar op welke wijze dan ook een steen aan heeft bijgedragen wil ik hartelijk bedanken. Nu staat de club aan de vooravond van een nieuw drie a vier jarig avontuur; het realiseren van een duurzame middenmootpositie in de Eredivisie. Hierbij hebben we de regio IJsseldelta nodig, met Zwolle als hoofdstad. Het behalen van deze doelstelling zal met vallen en opstaan plaatsvinden. Door een club die haar wortels vindt in het verleden, daar trots op is en voor durft uit te komen. Ook kijkt de club trots en fier naar de toekomst, met duidelijke doelen geworteld in helder beleid met een bestuur dat daar op kan worden afgerekend.

Adriaan Visser
Voorzitter FC Zwolle

Eredivisie partners