Spits Hanna Huizenga naar PEC Zwolle Vrouwen

Spits Hanna Huizenga naar PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft Hanna Huizenga aangetrokken. De 18-jarige aanvalster, geboren in het Groningse Hoogezand, komt over van Fortuna Sittard Vrouwen en tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen.

Jeugdinternational Huizenga maakte haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie al in het seizoen 2021-2022, toen nog spelend voor sc Heerenveen. In die periode stond de aanvalster ook in Zwolle al op de radar, legt manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman uit. ,,We hebben Hanna al langere tijd gevolgd en zijn heel blij dat ze komende zomer de overstap naar ons gaat maken. Als spits is zij doelgericht, heeft ze scorend vermogen en gevoel voor ruimte in de diepte. Ook op persoonlijk vlak is ze een goede aanvulling voor onze groep.”


Hanna Huizenga: ,,Ik ben blij met mijn overstap naar Zwolle. De club laat al jaren zien speelsters echt beter te maken en dat is dan ook een belangrijke reden voor deze keuze. Met Fortuna Sittard speel ik volgende week nog de bekerfinale, waar ik enorm naar uit kijk en daarna ben ik klaar voor een nieuw avontuur bij PEC Zwolle Vrouwen.”