Rav van den Berg: ,, Nu is er een andere druk, maar ook nu moeten we winnen."

Rav van den Berg: ,, Nu is er een andere druk, maar ook nu moeten we winnen."

Op zijn vijftiende mocht hij met het eerste van PEC Zwolle meetrainen. Een jaar later, als hij 16 jaar is, maakt Rav van den Berg zijn debuut in het eerste. Dit seizoen begon Van den Berg als wisselspeler, maar tegen Heracles Almelo (3-2 winst) startte de mandekker in de basis.

Van F23 naar PEC Zwolle

,,CSV was mijn eerste club. Ik startte in het team F23. Er was in die tijd heel veel jeugd bij CSV. Een seizoen later speelde ik bij de F1. Van PEC Zwolle kreeg ik later een brief van de voetbalschool. Zij hadden mij bij CSV gevolgd. In de brief werd ik uitgenodigd om bij de jeugd van PEC Zwolle mee te trainen. Het was het eerste jaar dat de club met E-elftallen speelde. Bij de trainingen werd er door geselecteerd. Ik verdiende een plekje bij de E2. Na een jaar E2 werd ik opgenomen in de E1. Om daarna de hele jeugdopleiding te doorlopen.”

Rav van den Berg tijdens zijn debuut voor PEC Zwolle in 2021.
Rav van den Berg tijdens zijn debuut voor PEC Zwolle in 2021.

Jonge debutanten

,,Bij een BVO als PEC Zwolle is er altijd concurrentie. De trainers zorgen er wel voor dat je plezier in het spelletje houdt. Pas bij O17 wordt de concurrentie groter en wordt het zakelijker. Op die leeftijd ben je op weg naar het eerste. Van trainer John Stegeman mocht ik in het seizoen 2020/2021 met het eerste meetrainen. Met mijn 15 jaar was ik de jongste in de kleedkamer. Mijn broer Sepp was net naar Engeland vertrokken. Ik werd door de selectie en technische staf goed opgevangen. Het was een leuke tijd. In datzelfde seizoen mocht ik van trainer Bert Konterman, ik was 16 jaar, uit bij Vitesse debuteren. Daar ben ik hem dankbaar voor. Als we het over trainers hebben moet ik ook Dwight Lodeweges noemen. Hij is tactisch heel sterk en van hem heb ik ontzettend veel geleerd. Bij PEC Zwolle zijn mijn broer en ik één van de weinige spelers die zo jong bij het eerste mochten spelen.”

Rav van den Berg bedankt het publiek na de wedstrijd.
Rav van den Berg bedankt het publiek na de wedstrijd.

Concurrentie

,,Vorig seizoen speelden we degradatievoetbal. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Alleen de punten telden, niet hoe die gehaald werden. Jammer genoeg kwamen we aan het eind een paar punten tekort. Nu is er een andere druk. Ook nu moeten we winnen, maar ditmaal om te promoveren. Prachtig is dat de supporters ons trouw zijn gebleven. Zij willen ook niets liever dan dat we dit seizoen weer promoveren, maar zo gemakkelijk is dat niet. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er volgend seizoen weer bij zijn. Heracles Almelo en FC Eindhoven, onze tegenstander van vanavond, zie ik op dit moment als onze grootste concurrenten. Nu ik een aantal wedstrijden in de basis sta wil ik dat continueren. Al weet ik dat ik met Thoams Beelen en Sam Kersten als concurrenten scherp moet blijven. En natuurlijk Bram van Polen, hij kan overal spelen dus ook op mijn plek. Concurrenten genoeg dus. Als ik op het veld sta, denk ik daar echter niet aan en ben ik met de wedstrijd bezig.”

Broer Sepp tijdens de slotwedstrijd van het seizoen 2018-2019 thuis tegen VVV-Venlo.
Broer Sepp tijdens de slotwedstrijd van het seizoen 2018-2019 thuis tegen VVV-Venlo.

Sepp

,,Met de komst van trainer Dick Schreuder is de intensiteit op de trainingen omhoog gegaan. Hij is uiterst serieus bij de trainingen en de wedstrijden zoals het hoort, maar er is ook altijd tijd voor een lach. Een hele prettige trainer dus. Mijn vader, moeder en zus zitten iedere vrijdag op de tribune. Met mijn broer Sepp heb ik dagelijks contact. Het gaat dan niet alleen over voetbal. Hij speelt nu bij Schalke 04. Onlangs kon ik hem zien spelen in een vol stadion in Gelsenkirchen. Het was geen succes. Sepp raakte tijdens die wedstrijd jammer genoeg geblesseerd.”


,,Vanavond spelen we tegen een directe concurrent, Nigel Bertrams, geen onbekende voor ons, is daar de keeper. Ik kon het goed met hem vinden toen hij hier onder contract stond. Ik denk dat wij veel aan de bal zullen zijn en dan wij moeten oppassen voor de snelle counters van Eindhoven. Als wij ons aan het plan houden heb ik heb er alle vertrouwen in dat wij de drie punten in Zwolle houden.”

Rav van den Berg vorige week vrijdag in de uitwedstrijd tegen TOP Oss.
Rav van den Berg vorige week vrijdag in de uitwedstrijd tegen TOP Oss.

Divisiepartners

Keuken Kampioen 2022/2023