PEC Zwolle Vrouwen sluit af met fraaie zege

PEC Zwolle Vrouwen sluit af met fraaie zege

PEC Zwolle Vrouwen heeft het seizoen 2020-2021 vrijdagavond op fraaie wijze afgesloten. De ploeg van trainer/coach Joran Pot won in het MAC3PARK stadion met 5-1 van VV Alkmaar Vrouwen. Het verschil was al voor rust gemaakt.

Zwolse storm

PEC Zwolle Vrouwen begon uitstekend aan de wedstrijd. Al in de derde minuut werd het 1-0 door een doelpunt van Dominique Bruinenberg, de captain die haar laatste wedstrijd speelde in het blauw-witte shirt. Deze vroege treffer bleek de opmaat voor een sterke eerste helft. Een paar minuten later dook Jassina Blom alleen op voor het Alkmaarse doel, maar de Belgische schoot de bal met een boog over. Na een kwartier spelen werd de voorsprong al verdubbeld. Marushka van Olst besloot maar eens te schieten op zo’n dertig meter van het doel en de bal vloog er prachtig in. De Blauwvingers bleven doorgaan met kansen creëren, maar het duurde even voordat de 3-0 op het scorebord verscheen. Op slag van rust probeerde Jassina Blom een vrije trap vanaf de zijkant in één keer op het doel te schieten en keepster Henriikka Mäkelä was kansloos. De bal vloog er hard in. Het was echter nog niet gedaan voor rust. Want Danique Noordman zorgde een minuut na de treffer van Blom ook nog voor de 4-0. 

 

Symbolische wissels

Ook na rust kwam PEC Zwolle Vrouwen goed uit de kleedkamer. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld of Blom maakte haar tweede treffer van de avond. Met een 5-0 voorsprong deden de Blauwvingers het vervolgens wat rustiger aan. Trainer/coach Joran Pot gebruikte zijn wissels om een aantal vertrekkende speelsters nog wat minuten te geven. In de slotfase ging VV Alkmaar Vrouwen nog op zoek naar een eretreffer en die vonden ze in blessuretijd. Een geplaatst schot van Chimera Ripa vloog binnen in de verre hoek. Maar eigenlijk was dat niet eens een smetje op een prachtige Zwolse avond. 

 

Eindstand

Het seizoen zit erop en dus kan de balans worden opgemaakt. PEC Zwolle Vrouwen eindigt als tweede in de play-offs van poule B. En dat zorgt ervoor dat de Blauwvingers over het geheel gezien als zesde eindigen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. 

 

 

PEC Zwolle Vrouwen - VV Alkmaar Vrouwen: 5-1 (4-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Overtoom

Gele kaarten: Diekman (PEC Zwolle Vrouwen) Schouwstra (VV Alkmaar Vrouwen)

 

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Noordman, Blom, Van Olst (68' Niens), Van den Goorbergh (73' Rijks), Diekman (60. Weijkamp), Pruim (46' Smid), Van der Vegt, Bruinenberg (68' Bennink) en Van Bentem.

 

Opstelling VV Alkmaar Vrouwen: Mäkelä, Caprino, Schouwstra, Zijp (24' Boogaard), Smal (46' Kruijthof), Ruiter, Henschen (86' Robichon), Nottet (46' Hulst), Nicole Stoop, Ripa en Maudy Stoop.

 

Scoreverloop:

3' Bruinenberg 1-0

15' Van Olst 2-0

44' Blom 3-0

45' Noordman 4-0

49' Blom 5-0

90+1' Ripa 5-1

Eredivisie partners