PEC Zwolle Vrouwen onderuit op eigen veld

PEC Zwolle Vrouwen moet nog even wachten op de eerste punten van dit seizoen. In een zonnig MAC3PARK stadion verloor de ploeg van trainer Jim Brinkhof zaterdagmiddag de eerste thuiswedstrijd van FC Utrecht Vrouwen: 0-4. Op die uitslag was niet zoveel af te dingen.

Pittige tegenstand

De openingsfase van beide ploegen was rommelig. Er werd veelvuldig geprobeerd om verzorgd voetbal te spelen, maar dat lukte niet echt. Juist in een fase waarin FC Utrecht Vrouwen sterker werd, kreeg PEC Zwolle Vrouwen de eerste grote kans van de middag. Jeva Walk verscheen voor de neus van doelvrouw Femke Bastiaen, maar de rechtsbuiten van de Blauwvingers kreeg de bal niet in het doel. Ondanks deze grote kans hadden de bezoekers duidelijk het initiatief te pakken. Dat leek vlak voor het verstrijken van het eerste half uur te resulteren in de openingstreffer toen een fraaie poging van Dieke van Straten binnenviel in de verre hoek. Alleen werd dit doelpunt geannuleerd omdat een Utrechtse speelster hinderlijk buitenspel stond in de ogen van de scheidsrechters. Het bleek uitstel van executie, want vijf minuten later werd een doelpunt van Maxime Snellenberg wél legaal bevonden: 0-1. Het werd snel duidelijk dat de thuisploeg moest tegenhouden in het restant van de eerste helft. Vlak voor rust ging het opnieuw mis toen Gera op den Kelder raak kopte uit een corner: 0-2.

Onmachtig

Met Zoë Zuidberg als vervanger van Jeva Walk ging PEC Zwolle Vrouwen na rust op jacht naar de aansluitingstreffer. Maar net als in de eerste helft had de ploeg het lastig met de vrouwen van FC Utrecht. De Domstedelingen hadden zonder groots te spelen de wedstrijd onder controle en het lukte de Blauwvingers maar niet om gevaarlijk te worden. Het waren twee voormalig Zwollenaren die hun oude club pijn deden na iets meer dan een uur spelen. Op aangeven van Lotje de Keijzer schoot Nurija van Schoonhoven de bal hard tegen de touwen: 0-3. Dit doelpunt haalde het laatste beetje spanning uit de wedstrijd. In de blessuretijd zorgde Nikita Tromp voor een 0-4 eindstand.

Scheidsrechter: Blaak