PEC Zwolle verliest in dubbele confrontatie met sc Heerenveen

PEC Zwolle heeft vrijdagmiddag twee oefenwedstrijden gespeeld tegen sc Heerenveen. In Garderen werden duels van respectievelijk 75 en 60 minuten afgewerkt, waarin er voor de selectie van de Blauwvingers volop ruimte was om verder ritme op te doen. Filip Krastev maakte in Garderen zijn rentree, na vrijdagochtend te zijn gepresenteerd. Eindstand over twee duels: 5-2.

De eerste helft van het eerste blok van 75 minuten ging gelijk op. Kansen waren schaars, maar toch lukte het sc Heerenveen om via Osame Sahraoui op voorsprong te komen. De aanvaller liftte de bal net hoog genoeg over Jasper Schendelaar, die er nog wel met een hand aan zat, maar de treffer niet kon voorkomen: 1-0. Zo nu en dan lukte het PEC Zwolle om aanvallend gevaar te stichten. Twee goedlopende aanvallen eindigden echter niet in de gelijkmaker, waarbij de kopbal van Ody Velanas in de handen van Andries Noppert de grootste kans was.

Diezelfde Noppert had een negatieve hoofdrol na een klein kwartier in de tweede helft. Davy van den Berg zag vanaf eigen helft dat de doelman veel te ver voor zijn doel stond en besloot het er eens op te wagen. Afgemeten verdween de bal over de lange sluitpost in het verlaten doel, waardoor de stand werd rechtgetrokken: 1-1.

Ruim een kwartier later was Schendelaar de schlemiel toen Luuk Brouwers met een schot de paal raakte en de bal daarna via de rug van de doelman het doel in stuiterde.

Het tweede blok van zestig minuten was aanvankelijk voor PEC Zwolle. Maar kansen van onder anderen Eliano Reijnders en Mo Oukhattou gingen er niet in. Nadat Anthony Fontana geblesseerd het veld moest verlaten voor Divaio Bobson sloeg Heerenveen in een paar minuten tijd twee keer toe. Ché Nunnely en Daniel Karlsbakk verschalkten Mike Hauptmeijer, die net in het veld was gekomen voor Kenneth Vermeer. Teun Gijselhart zorgde vlak daarna voor de 3-1.

Opstelling PEC Zwolle eerste blok (75 minuten): Schendelaar, Lutonda, El Azzouzi, Van den Berg, Lam (46’ Fichtinger), García Mac Nulty, Velanas, Reijnders, Buitink (46’ Vellios), Gooijer en Krastev (46’ De Rooij).

Opstelling sc Heerenvene eerste blok (75 minuten): Noppert, Hall, Kersten, Bochniewicz, Köhlert, Condé, Olsson, Brouwers, Rallis, Nicolaescu en Sahraoui.

Opstelling PEC Zwolle tweede blok (60 minuten): Vermeer (31’ Hauptmeijer), Vellios, García Mac Nulty (46’ Lutonda), Fontana (25’ Bobson), Reijnders, Kroeze, Van der Haar, Fichtinger (46’ Reiziger), Bos, Oukhattou en Gijselhart.

Opstelling sc Heerenveen tweede blok (60 minuten): Van der Hart, Ali, Oostra, Mulder, Rovers, Van Ee, Smans, Isaiah, Nunnely Karlsbakk en Al-Saed.

20’ Sahraoui 1-0

58’ Van den Berg 1-1

69’ Schendelaar e.d. 2-1

32’ Nunnely 1-0

34’ Karlsbakk 2-0

40’ Al-Saed 3-0

43’ Gijselhart 3-1