PEC Zwolle sluit zich aan bij Hidden Disabilities Sunflower

PEC Zwolle sluit zich aan bij Hidden Disabilities Sunflower

Sommige handicaps, aandoeningen of chronische ziekten zijn voor anderen niet meteen duidelijk. Voor sommige mensen kan dit het moeilijk maken om te begrijpen en te geloven dat iemand met een ‘niet-zichtbare’ aandoening echt ondersteuning nodig heeft. Sommige mensen vragen zich af of je een handicap hebt omdat je er niet uitziet 'alsof je een handicap hebt'.

Hulp, begrip of tijd

Hiervoor is de Hidden Disabilities Sunflower gemaakt - om inclusiviteit, acceptatie en begrip aan te moedigen. Het is een eenvoudig hulpmiddel waarmee mensen met een verborgen handicap dit vrijwillig kunnen delen. Door simpelweg de Hidden Disabilities Sunflower te dragen, kan degene iedereen laten weten dat hij of zij misschien extra hulp, begrip of gewoon wat meer tijd nodig hebt.


Sunflower

Zonder een visuele aanwijzing kan het voor anderen moeilijk zijn om de dagelijkse barrières te identificeren, te erkennen of te begrijpen waarmee mensen met een onzichtbare handicap worden geconfronteerd. Hiervoor is gezocht naar een discreet bord dat van een afstand duidelijk zichtbaar is en tegelijkertijd onderscheidend, vrolijk en dynamisch is. Er werd gekozen voor een Hidden Disabilities Sunflower omdat deze geluk, positiviteit, kracht, maar ook groei en vertrouwen suggereert en universeel bekend is. Dit kan in de vorm zijn van een keycoard dat wordt gedragen of een andere accessoire met de sunflower erop.


PEC Zwolle sluit zich aan

In tal van landen binnen en buiten Europa is de Hidden Disabilities Sunflower ingevoerd of al een begrip. Ook in Zwolle, bij onder meer McDonald's Heerde, Kampen & Zwolle, Molecaten, Theater De Spiegel en Lumen Hotel en Events. Ook PEC Zwolle sluit zich hier nu bij aan. Vanaf de wedstrijd tegen AZ zal er extra aandacht zijn voor personen die de sunflower dragen. Meer informatie over dit prachtige initiatief is hier te vinden.