PEC Zwolle oefent tegen Werder Bremen

PEC Zwolle oefent tegen Werder Bremen

Na de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van aankomende zaterdag ligt de Eredivisie een weekend stil vanwege interlandvoetbal. Daarom speelt PEC Zwolle op donderdag 27 januari een oefenwedstrijd. Tegenstander is Weder Bremen, dat die middag vanaf 14.00 uur de gastheer is van de Blauwvingers.

Werder Bremen daalde vorig seizoen, toen voormalig Blauwvinger Niklas Moisander er nog onder contract stond, na veertig jaar onafgebroken in de Bundeslgia te hebben gespeeld, af naar de 2. Bundesliga. Met 32 punten uit 19 wedstrijden staat de ploeg van trainer/coach Ole Werner momenteel op een vierde plaats achter Heidenheim, Darmstadt en koploper FC St. Pauli. Het verschil met de lijstaanvoerder uit Hamburg bedraagt slechts vijf punten.


Bij Werder Bremen staat met doelman Michael Zetterer een bekende speler onder contract. De sluitpost speelde sinds de zomer van 2019 op huurbasis 34 wedstrijden voor PEC Zwolle. Aan die verhuurperiode van twee seizoen kwam vorig jaar op de slotdag van de winterse transferperiode plotsklaps een einde, toen Weder de doelman per direct terughaalde naar Duitsland. Dit seizoen kwam ‘Zetti’ elf keer in actie voor Werder Bremen.


De oefenwedstrijd volgende week donderdag begint om 14.00 uur op het trainingscomplex van Werder Bremen naast het Weserstadion. Het duel is niet toegankelijk voor publiek, maar wordt wel live uitgezonden op het officiële YouTube-kanaal van Werder Bremen.

Divisiepartners

Keuken Kampioen 2022/2023