Organisaties uit agrifood-sector proeven aan gezamenlijk netwerk

Organisaties uit agrifood-sector proeven aan gezamenlijk netwerk

Rondom de thuiswedstrijd PEC Zwolle - ADO Den Haag (1-2) kwamen organisaties uit de agrifood-sector samen in het Clubhuis Regio Zwolle. Op deze avond spraken de deelnemers en initiatiefnemers over een gezamenlijk netwerk, om aansluitend de competitiewedstrijd te bezoeken. Onder leiding van dagvoorzitter Klaas Feenstra wisselden de bijna 60 deelnemers inspiratie, kennis en gegevens met elkaar uit.

Agrifood Netwerk Regio Zwolle

De agrifood-sector is in Regio Zwolle in volledige omvang aanwezig: de primaire agrarische productie, toeleverende & verwerkende bedrijven en ook de levensmiddelenindustrie. Ook in het netwerk van PEC Zwolle zijn bedrijven uit de agrifood-sector sterk vertegenwoordigd. Stichting Regio Zwolle United / PEC Zwolle, de Sectortafel Agri & Food, Kennispoort Regio Zwolle en diverse aangesloten partners hebben het initiatief genomen om een gezamenlijk netwerk op te zetten. Het Agrifood Netwerk is het netwerk voor organisaties in Regio Zwolle die samen de schouders willen zetten onder actuele thema’s in de regionale sector, zoals op het gebied van innovatie, vernieuwing, internationalisering en menselijk kapitaal.


Initiatiefnemers aan het woord

Bart van Leerdam (sectortafel Agri & Food Regio Zwolle) gaf een presentatie over de omvang en het belang van de agrifood-sector in Regio Zwolle. Zo waren er in 2020 8.419 bedrijven actief in de sector die goed zijn voor direct 35.000 werkenden.


Het stokje werd overgenomen door Janny Peltjes (Economic Board Regio Zwolle), zelf onderneemster in de agrifood-sector. De sector is een belangrijk speerpunt voor de Economic Board Regio Zwolle. De Board geeft richting aan de ambities en bundelt en versterkt bestaande uitvoeringskracht. Hechte netwerken zijn daarin van belang, zo ook voor samenwerking in de agrifood-sector. De board heeft daarbij drie rollen: ambitiemaker, aanjager en ambassadeur.


Deze boodschap werd kracht bijgezet door Netty Wakker (directeur Kennispoort Regio Zwolle) en Jan Groen (eigenaar Green Organics en sectortafel Agri & Food). Zij gingen in op de activiteiten van Kennispoort Regio Zwolle en de sectortafel. Ondernemers uit Regio Zwolle (22 gemeenten en vier provincies) kunnen met hun vraagstukken kosteloos terecht bij Kennispoort en Upgrade Jezelf, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie, circulariteit, internationalisering en menselijk kapitaal. Wakker en Groen benadrukten de waarde van sterke netwerken, samenwerking en innoveren in de sector. Aansluitend vertelde Eilt Staal (directeur Regio Zwolle United) over Regio Zwolle United als netwerkplatform en de rol van het Clubhuis Regio Zwolle als ontmoetingsplaats voor Regio Zwolle als vierde economische topregio van Nederland.


Het plenaire programma werd afgesloten met een vraaggesprek met Rogier Verkley (commercieel directeur Wezenberg Groep) en Eilt Staal. Dagvoorzitter Klaas Feenstra had een aantal vragen voor de mannen over het programma en de toegevoegde waarde van het Logistiek Netwerk, een soortgelijk netwerk binnen de club.


Geïnteresseerd?

Bent u ook actief in de agrifood-sector én geïnteresseerd in dit netwerk? Stuur dan een e-mail naar united@peczwolle.nl.


Fotografie: Theo Smits

Divisiepartners

Website van het jaar 2022