Open brief supporters

Open brief supporters

Beste supporters, aanstaande zaterdag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Waar volle tribunes ons in moeilijke tijden juist kunnen steunen, blijft het stadion helaas leeg. Dat is voor iedereen die onze club lief heeft een bittere pil.

Dat jij nu niet in het stadion mag zijn vanwege de aangescherpte coronamaatregelen maakt het wellicht nog zwaarder. Als club zijn wij nog steeds van mening dat onze supporters en wij zelf als club aan alle voorwaarden voldoen om een wedstrijd veilig te kunnen bezoeken. Daarom vinden wij het, juist nu wij jouw support beter dan ooit kunnen gebruiken, extreem teleurstellend dat het stadion leeg moet blijven. 


Voor aankomende zaterdag is er online door diverse supportersgroepen opgeroepen om voorafgaand aan de wedstrijd bij het Supportershome te verzamelen. Het initiatief om de club op die wijze te steunen waarderen wij enorm. Tegelijkertijd willen we de nadrukkelijke oproep doen om zaterdag niet naar het stadion te komen en met vrienden en/of familie thuis de wedstrijd te bekijken.


De afgelopen weken worden wij geconfronteerd met ongeregeldheden in en rondom het stadion. Een situatie die wij als club onwenselijk vinden en die jij als voetbalsupporter ook niet wilt. Het zorgt voor een gevoel van onveiligheid en het zorgt ervoor dat onze club gedupeerd wordt met geldboetes. Ook zorgen deze ongeregeldheden ervoor dat jij als supporter van jouw club steeds meer last hebt van allerlei beperkende maatregelen die genomen moeten worden.


Juist in deze pittige tijd, kunnen wij als club elke vorm van positiviteit gebruiken. Denk aan het prachtige initiatief van onze supporters aan het begin van de coronapandemie. Zij gaven op fantastische wijze steun en support aan de hulpverleners van onder andere het ziekenhuis, waardoor wij als club op een prachtige manier positief in het nieuws kwamen. Juist nu, hebben wij die positiviteit weer hard nodig.


PEC Zwolle-supporters, wees daarom verstandig en blijf zaterdag thuis! Hoe frustrerend de situatie ook is, naar het stadion komen maakt dat er niet beter op.


Namens onze club

Divisiepartners