Nieuwe Craft-tenues voor youngstars PEC kicks ASS

Nieuwe Craft-tenues voor youngstars PEC kicks ASS

Sporten in coronatijd is voor veel mensen best lastig; helemaal als je gewend bent om in teamverband te sporten. Gelukkig kunnen de kinderen van PEC kicks ASS wel wekelijks samen voetballen op Sportcampus de Pelikaan. Voor deze doelgroep, kinderen met autisme en/of ADHD, is het extra belangrijk dat ze hun energie kwijt kunnen.

Samenwerkende partners

PEC kicks ASS, gestart in het voorjaar van 2017, is een succesvolle samenwerking tussen Stichting Empower en PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle. Speciaal hiervoor opgeleide trainers van Empower begeleiden de kinderen, die door hun gedragsstoornis op een reguliere voetbalclub niet goed uit de voeten kunnen. Om toch lekker te voetballen kunnen ze terecht bij PEC kicks ASS. Gestart met 15 kinderen is de groep inmiddels uitgegroeid naar ruim 30 kinderen en sinds dit seizoen zelfs opgesplitst in een jongere groep, 8 tot en met 12 jaar, en een oudere groep, 13 tot en met 16 jaar.


Nieuwe Craft-tenues

Afgelopen woensdag werden de kinderen tijdens de training verrast met een nieuw voetbaltenue van Craft, de kledingsponsor van PEC Zwolle. De kinderen die afgelopen jaar zijn ingestroomd hebben nu ook het gevoel dat ze er helemaal bij horen met dit tenue, bestaande uit een shirt, broekje en voetbalkousen. Zelfvertrouwen en eigenwaarde is voor deze kinderen ontzettend belangrijk. Zo lopen ze er dankzij Craft allemaal mooi bij in het prachtige blauw van PEC Zwolle. Omkleden op het veld was iets te veel van het goede, maar natuurlijk wel allemaal het shirtje aan voor de foto om te laten zien hoe trots ze zijn op hun club.


Voetballen bij PEC kicks ASS

Heb jij autisme of ADHD en lijkt het jou leuk om ook te komen voetballen bij PEC kicks ASS? Of wil je eerst een keertje komen kijken met een van je ouders of verzorgers? De voetbaltraining van een uur vindt wekelijks plaats op woensdagmiddag om respectievelijk 15.30 uur (jonge groep) en om 17.00 uur (de iets oudere groep). Voor meer informatie en/of aanmelding kun je een mailtje sturen naar Max Eijkelkamp, max@stichtingempower.nl. Max is pedagogisch medewerker bij Stichting Empower en één van de trainers van PEC kicks ASS. 


PEC Zwolle United

Maatschappelijke betrokkenheid staat bij PEC Zwolle al sinds jaar en dag hoog in het vaandel. Vanuit intrinsieke motivatie van sponsoren en vrijwilligers is in 2010 gestart met PEC Zwolle United door het bundelen van allerlei maatschappelijke initiatieven. Het seizoen 2019-2020 bestond PEC Zwolle United al tien seizoenen. Dus al tien jaar meer dan voetbal, al meer dan tien jaar worden mensen die wel een steuntje in de rug nodig hebben en verdienen iets extra’s geboden.


Stichting Empower – De kracht van autisme

Stichting Empower is een non-profit organisatie voor begeleiding van kinderen, jongeren en jong volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD. De begeleiding is gericht op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Door middel van bewegen en actief samenwerken overwinnen cliënten angsten, ervaren ze successen en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld.


Foto’s: Theo Smits