Meer dan geslaagde Thema-avond XXL

Meer dan geslaagde Thema-avond XXL

Na een aantal seizoenen waarin PEC Zwolle mede door de coronabeperkingen geen grote evenementen kon organiseren, werd het weer hoog tijd om een nieuwe editie van de Thema-avond XXL aan te bieden voor convenantverenigingen van de club. Woensdagavond was het zover. Ruim 150 aanwezige trainers, leiders, bestuursleden en voorzitters werden een avond lang geinspireerd.

Verbinding zoeken, inspireren en de vertaalslag maken, dat stond centraal tijdens deze avond. Na het plenaire gedeelte werden alle deelnemers verdeeld over maar liefst tien verschillende workshops. Dit waren workshops op zowel het veld (door middel van voorbeeldtrainingen), als presentaties.

Zo was er aandacht voor de ontwikkelbouw en prestatiebouw maar kwamen ook het meisjes- en vrouwenvoetbal en de keepers aan bod alsmede de sportpsycholoog. Net als de maatschappelijke impact (kracht) van PEC Zwolle door de activiteiten van stichting Regio Zwolle United. Ook aan voorzitters en beleidsbepalers van de convenantverenigingen werd gedacht. Algemeen directeur Xander Czaikowski gaf hen een presentatie over beleid en sponsoring. Hoogtepunt was toch wel het kijkje in de keuken bij de eerste selectie. Niemand minder dan trainer/coach Dick Schreuder en assistent-trainer Johan Plat gaven een boeiende presentatie, die veel langer duurde dan vooraf gepland, maar daar maalde niemand om.

Gezien de opkomst en de vele positieve klanken kan er dan ook net als voor corona weer gesproken worden van een succesvolle Thema-avond XXL. De motivatie om deze avond volgend jaar opnieuw te organiseren is dan ook groot.