Matchfacts PEC Zwolle - Willem II

Matchfacts PEC Zwolle - Willem II

Voor iedere wedstrijd duiken we de boeken op zoek naar interessante statistieken en andere noemenswaardige feitjes. Hieronder de matchfacts voor PEC Zwolle – Willem II.

In balans

Zeventien keer eerder stonden PEC Zwolle en Willem II in Zwolle tegenover elkaar in de Eredivisie. De balans is precies gelijk: zes keer winst, zes keer verlies en vijf keer gelijk. Willem II scoorde wel twee keer meer: 26 om 28.


De eerste

PEC Zwolle en Willem II troffen elkaar nog nooit eerder tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Wel was dit affiche het openingsduel van de Eredivisie in het seizoen 2019-2020. Toen wonnen de Tricolores. Vrijdag is PEC Zwolle – Willem II het eerste eredivisieduel van 2022.


Leeftijd

De selecties van PEC Zwolle en Willem II zijn gemiddeld genomen nagenoeg even oud. De gemiddelde leeftijd van de Zwolse selectie ligt op 23 jaar en 2 maanden, die van Willem II op 23 jaar en 7 maanden. Zowel de jongste als oudste speler staat bij PEC Zwolle onder contract. Rav van den Berg (17) en Ryan Koolwijk (36).


Doelpuntenmakers

Niet alleen PEC Zwolle scoort moeizaam dit seizoen. Ook Willem II. Met negen treffers heeft PEC Zwolle de minste goals gemaakt. Daarna volgt Sparta Rotterdam met vijftien en Willem II met achttien.


Koppers en Lachman

Dico Koppers en Darryl Lachman zijn de meest recente spelers die rechtstreeks van Willem II overkwamen naar PEC Zwolle. Beiden waren transfervrij. De laatste speler die andersom overstapte was Norair Mamedov. In de huidige selectie heeft alleen Kostas Lamprou een verleden als speler in Tilburg. Bij de technische staf geldt dat voor assistent-trainer Henry van der Vegt. Hij maakte in 1995, na vier seizoenen in de Zwolse hoofdmacht gespeeld te hebben, de overstap naar Willem II. In Tilburg zou hij drie seizoenen spelen, voordat hij de een transfer maakte naar het Italiaanse Udinese.


Medetopscorer

Reza Ghoochannejhad werd door zijn hattrick vorig seizoen in Tilburg plotsklaps één van de topscorers aller tijden van PEC Zwolle – Willem II. Met zijn drie goals in nog geen 45 minuten, staat de Iraniër gedeeld derde samen met Ronald Hendriks en Peter van der Hengst. Jan Hoogendoorn scoorde in de jaren ‘70 maar liefst zes keer namens PEC Zwolle tegen Willem II.


Meer PEC Zwolle - Willem II

Meer lezen over PEC Zwolle - Willem II? Lees hier het digitale programmaboekje.

Eredivisie partners